MENÜ

İki kale de sorunlu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Opta verilerine göre Volkan kalesine gelen 16 şutta 9 gol yemiş. Kaleci departmanında büyük sorun devam ediyor. Ve bütün çaba ve baskıya rağmen Fenerbahçe dün sadece 2 isabetli şut atabilmiş. Yani iki kale önünde de ciddi sorun var.

Dün Fenerbahçeli oyuncuların çabası konusunda kimsenin bir itirazı olamaz. İtiraz tüm çabanın sonunda ortaya çıkanın yetersiz olmasına olabilir. Başakşehir karşısında yüzde 58 topla oynamak başarıdır diye bakılabilir. Ancak unutmamak gerekiyor ki, Başakşehir’de yerine konulamaz oyunculardan birisi olan Mossoro’nun yokluğunda bu çok anormal değil. Napoleoni onun yokluğunu dripling becerisiyle bir nebze olarak doldursa da sonrasında baskıdan top çıkarmak konusunda yetersiz kaldı.

İrfan Can’la olmadı

Fenerbahçe’de Ozan orayı iyi terörize etti. Asıl önemlisi Souza tek çapa olarak görev aldığında daha alanına hakim ve iyi bir oyuncu olur. Abdullah Avcı Mossoro’nun yokluğu ve Napoleoni’nin topla oyundaki eksikliğini İrfan Can’la kapatmak istedi. Bu hiç olmadı. Genç 10 numara adayının ilerlemesi durmuş halde ve buna fena halde canım sıkılıyor. Böyle olunca Elia ve Visca’yla Mossoro’nun kurduğu şablonlar işlemez hale geldi. Başakşehir istediklerini yapamaz oldu.

2 isabetli şutla maç bitmez!

Aykut hocanın Janssen’i oyuna alma fikri doğru ve değerliydi ancak Isla’nın çıkması Başakşehir sol kanadını 2-2 sonrası hareketlendirdi. Guilano’nun oyundan alınması konusunda ise itirazım var. Eğer Brezilyalı bir 10 numara olarak değerlendiriyorsak 2 santrforla oynaması daha verimli olabilirdi.

Fenerbahçe’nin hücum şablonları yetersiz. Öyle olmasa 2 isabetli şutla maç bitmez. Fenerbahçe’nin kaleci departmanı da çok kötü durumda. Veriler ortada. Üzerine bir de oyunculardaki büyük güvensizliği vurgulamalı. Bunu sağlamadan harcanan enerjinin bir manası olmuyor.

YORUM YAZ