MENÜ

Hayal gerçek olabilir

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzsonpor taktik açıdan ligin ilk yarısıyla karşılaştırılmayacak kadar iyi. Takım biraz daha dikkatli olsa Karabük karşısındafark gelebilirdi. Yanal, hücum planını geliştirmesi halinde hayal ettiği takıma kavuşabilir.

Karabük’ün 3’lü savunma dizilişli ve ön alan baskılı oyunu Trabzonspor’u çok rahatsız etti. Oyun kurulumunu büyük ölçüde etkiledi. Ev sahibinin rakip alana geçiş metotlarını sekteye uğrattı. Sadece baskı altında kalan savunmadan top çıkarmada zorlamadı Trabzonspor’u. Ligin 2. yarısında onları farklı kılan Olcay - Yusuf bağlantısı da sürekli bir saldırı altında kaldı.

Disiplini hiç yitirmedi

Pasla orta sahayı geçemeyince Mas ve Pereira’yı oyun sokmaları, onların bindirmeler yapması da büyük oranda etkilendi.

Bu baskı oyunu ancak hızlı ve geniş alanda paslaşmayla aşmak mümkün olabilirdi. Fakat Onazi-Okay ikilisinin topla gerektiği kadar çabuk olmamaları işi zorlaştırdı.

Trabzonspor genel anlamda 3’lü savunmanın kenarlarına uzun top atarak rakibi aşmak istedi. Bu da pek işe yaramadı. Bu oyun yapısında Bordo- Mavililer’i övmemiz gereken konuysa disiplinlerini hiç kaybetmemeleri oldu. Okay ve Onazi ikinci topları büyük çoğunlukla aldılar. İlk yarıda sadece bir kez rakibe net bir kontra ve gol şansı verdiler. Onun dışında büyük bir dikkatle oyunu tuttular. İkinci topları almak konusunda sorun yoktu fakat hızlı bir şekilde akın yenilemekte hep zorlandılar. Çünkü bunu yapacak olan Yusuf-Olcay bağlantısına Karabük çok iyi çalışmıştı.

İlk yarıdan çok iyi

İşi çözen, ilk yarıda kornerleri hep ön direğe alçaktan kullanan Yusuf’un golde arka direğe yaptığı etkili ortaydı. Okay’la golü bulduktan sonra rakip, 4’lü savunmaya döndü. Savunmasını çıkarıp oyun merkezini öne taşıdı. Trabzonspor da geçiş oyunlarında Yusuf ve Rodallega’yı kullanmaya başladı. Bu oyunda etkili olması beklenecek Castillo’nun çok yorulmuş olması büyük şanssızlıktı. Yine de Yusuf ve Rodallega biraz dikkatli olsa farkı açmak mümkün olabilirdi. Trabzonspor, taktik açıdan ligin ilk yarısıyla karşılaştırılmayacak kadar iyi. Disiplin olarak da öyle. Hücum planının geliştirilmesi halinde Yanal’ın hayal ettiği takım gerçek olacak.

YORUM YAZ