MENÜ

Hatası az, artısı fazla

Abone Ol Google News

Çağdaş Atan, Fenerbahçe’nin orta saha merkezini baskılamak, kaptıklarıyla direkt driplingle gitmek üzerine bir yapı kurmuştu. Zaman zaman Fenerbahçe’nin stoperlerine de baskı yapmaya çalıştı ama temel planı buydu. Fenerbahçe’yi kanatlara yönlendirdi ve burayı da kalabalık tutmak istedi. Baskıdan da aynı driplingci oyuncularla çıkmak kolaylık olacaktı. Ama ne o baskıyı açabildiler ne de direkt akınları sorun çıkardı.

Haberin Devamı

İlk yarıda tam 6 kez ofsayta düşünce planın bir tarafı hiç çalışmadı. Geçen hafta Konyaspor’un da ilk yarıda 8 kez ofsayta düştüğünü unutmamak lazım. Jesus bunu bildik bir ofsayt taktiğiyle yapmıyor. Ama 3’lü savunmanın pozisyon sadakatiyle ve disiplinle oynadığı kesin. Kayserispor 72. dakikaya kadar şut girişiminde bile bulunmadı. Konuk ve transfer tahtası kapalı takımın planı bir yönlü, favori olanın iki yönlü tutuyorsa biraz beceri her şeye yetiyor. İrfan-Arao- Pedro’nun goldeki toplam becerisi de kilidi açtı.

Panikten kurtulsalar iyi olur

Crespo-Arao ikilisi solda Aloski olunca takımın harcı oldular. Atan’ın iyi planına rağmen rakibi kaleye yaklaştırmadılar. Ön taraf için de umut var. King-Pedro ikilisinin yeni forma heyecanıyla hafif bencillikleri ortadan kalktığında uyum ilginç olabilir. Fizik ve beceri anlamında birbirini tamamlayan özelliklere sahipler. Dün hatalar az, artılar fazlaydı. Oyuncular rotasyon sebebiyle az zamanda çok iş yapma paniğinden kurtulursa daha da iyi olur.

Haberin Devamı
YORUM YAZ