MENÜ

Hamle kalitesi etkiledi

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin maç başı planı çok doğru. Emre sahada. Ön alan baskısı. Eğer Gustavo sahada olsa sadece alan savunması değil, hücum varyasyonları da daha etkili olabilirdi. Belli ki oyunculara genç kaleci var, gördüğünüz yerden vurun emri verilmiş. Bu son hamlelerin kalitesini etkiledi. Ve şutların kalitesi de düşüktü, başta Vedat’ın. -Sergen Yalçın açısından en büyük artı ikinci yarıda Fenerbahçe’nin hücum tehdidi olmadan oynadığı oyunda savunmacılarını da hücuma sokup Altay’ın yan top defolarını iyi kurcalamasıydı. Belli ki gördüğünüz yerden ortalayın demiş ve öyle olunca da Vida maçı aldı. -Fenerbahçe Rodrigues’i Diaby oyuna girmeden daha önce oyun alsa muhtemelen Sergen Yalçın savunmacılarını hücuma bu kadar rahat yollayamazdı. Fenerbahçe futbol aklı 9 dakika ve 1 gol bekledi. -Ayrıca Rodrigues’i Emre sahadayken oyuna sürmek de Fenerbahçe açısından bir zorunluktu. Birinin diğerine ihtiyacı vardı. Biri çıkıp diğeri girince fayda sağlanmadı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Maçın kaderini belirleyen kırmızı kart bir hakem kararı. Eleştirmek ya da doğrulamak mümkün değil. Karar hakemin. Hakemin bu kadar yakınken kararı VAR uyarısıyla vermesi neyi gösteriyor peki? VAR kötü değil. Hakemler YOK.

Haberin Devamı

Maçın starı

Ersin çok zorlayıcı toplar gelmese de rakibin çantada keklik gördüğü ve üzerine strateji kurduğu bir oyunda üst üste gelen toplara verdiği reaksiyonla zihnen derbiye hazır olduğu gösterdi. Bu önemli. Her şeyi geliştirmek mümkün. Ancak kalecilikte temel seviye olarak zihnen bu kadar serinkanlı olmak önemli bir avantajdır. Dün direnç noktasını o oluşturdu. Maçın yıldızı unvanını hak ediyor.

Maçın olayı

Altay, olağanüstü yeteneklerine rağmen yan toplarda dökülüyor. Bu yönüyle ligin en kötü performansını göstermiş olabilir. Muhtemelen Fenerbahçe kalesini son 30 yılda koruyanlar ardından da bu açıdan en kötü performans onunki. Bunu tamir edemezse burada durması zor. Durursa Fenerbahçe’nin yukarılarda durması zor. Bu sorunu çözerse en iyilerden olabilir ama bu sene ilerlemek bir yana gerilemiş bile olabilir.

Kısa mesaj

Sergen Yalçın sadece varlığı ile Beşiktaş’a değer kattı. Önümüzdeki sezon futbol anlayışıyla fark yaratması şart.

YORUM YAZ