MENÜ

Güven ve tecrübe farkı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nin lige etkisi değişken oluyor. Bazı ekipleri hem fizik hem de moral açıdan lige döndürmek zor olabiliyor. Bazısı da tecrübeyle müthiş bir güven yükleniyor. Beşiktaş’ta da olan bu.

Sahaya olağanüstü bir güvenle çıktılar. 11’den 5 oyuncusu bu sene gelmiş bir takım için bu çok sevindirici bir durum.

Lizbon’dan şahane finali yapan Talisca’nın maçındaki başında 3. denemesiyle gelen açılış bu güveni iyice yükseltti. Kiralandığında söylediğim gibi, Talisca, Beşiktaş taraftarını çok üzecek. Ondan ayrılmak yıkıcı olacak. Sosa’dan sonra Talisca’yı getiren daha iyisini de getirir diyelim. Çok net bir ikinci forvet Talisca, bir destek forvet. Bu seneki macerası ve Şenol Güneş’in de işi, onu golden sonra ondan beklenen kurucu görevini yapabildiğini söylemek kolay değil. Ancak böyle bir sniper performansı varken bu şimdilik tolere edilebilir.

Mükemmel bir Tosic

Beşiktaş bundan sonra maçı kontrollü bir düşük tempoya çekmeyi bildi. Gökhan İnler’in harika performansı bir yana Atiba, Gökhan Gönül ve Caner’in performansları yeterli seviyede olmasa da yüksek tecrübeleriyle oyunu riske etmeden sürdürdüler. Maçı 2-0’a getirdikten sonra sadece doğru yerleşerek kontrole devam ettiler.

Bu oyun bir Şampiyonlar Ligi deplasmanı sonrası kabul edilebilir bir seviye. Tabii geçen seneki o eğlenceli maçları isteyenler olacaktır. Onun için beklemek lazım. Özellikle Gökhan’ın maç sürekliliğiyle formunu yükseltmesi. Sonra Oğuzhan’ın dönüşüyle Şenol hocanın İnler-Atiba rol partajına tam karar vermesi ya da bu yapıyı değiştirmesi. Ancak en önemlisi Talisca’nın bir sniperlıktan oyun koruculuğa evrilmesi.

Mükemmele yakındı

Peki neye sevinmek lazım? Kuşkusuz en problemli olarak gözüken stoper ikilisinin yükselen güvenli oyununa. Rakibe çok şans vermediler ve bunun en önemli sebeplerinden biri Tosic’in ilk 4 haftanın en çok gelişen oyuncusu olması. Mükemmele yakındı.

YORUM YAZ