MENÜ

Gökhan Töre motivasyonu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Terim’in basın toplantısındaki şikayetçi hali, zorlu karşılaşmada olumlu bir etki yaratabilir. Eğer tecrübeli teknik adam, ‘Töre’ olayından ekstra bir motivasyon çıkarırsa, istenen galibiyet gelebilir.

Fatih Terim basın toplantısında her ne kadar sinirli ve şikayetçi görünse de böyle havalar ona iyi gelir. Bir motivasyon kaynağıdır. Zaman zaman bunun ölçüsünün kaçtığı da olur tabii... İsviçre maçında olduğu gibi... Umarım Gökhan Töre bugün oynarsa aşırı motivasyon sorunu yaşamaz. Öte yandan burada bir farklı hâl var. Bu kez herkesi aynı çatı altında toplamak mümkün olmayabilir. Takım içinde hangi oyuncular Gökhan’ı, hangileri Hakan ve Ömer’i haklı görüyor? Eğer kampta birlik sağlanacak ortam varsa sorun yok. Ancak bir oyuncu arkadaşlarına silah doğrulttuysa, silahı doğrultandan ziyade taciz edilenin sempati toplaması çok daha mümkündür.

Basına yüklenmesi saçma

Terim, Riera-Melo mevzusunu çok iyi idare etmişti. O olayda ne kadar başarılıysa burada da o kadar başarısız oldu. Oyuncuları bir araya getirip bu işi çözememesi olaydan geç haberi olsa da bir yönetici başarısızlığı. Bu konuda basına yüklenmesi saçma. Çalhanoğlu, yani ‘Yeni Mesut’ denebilecek bir oyuncu kampa gelmiyorsa gazeteci olayı araştırır. Ve oyuncunun babası böyle ciddi iddialar ortaya atıyorsa, bunlar yazılır. Terim, ‘Neden şimdi?’ diye soruyor. Üç gün önce kampa gelmeyecekleri belli oldu da ondan.

Bize ters bir rakip

Terim takımda bir isyan başlatabilirse avantajdır. Çünkü rakip çok güçlü olmasa da bize ters bir ekip.. Ve çıkarken kaptırılacak toplar bir kontarak yağmuruyla sonlanabilir. Hollanda maçında 2. bölgede, rakip çıkarken yaptıkları baskıyla pozisyonlar buldular. Bu bizim gibi orta sahası sorunlu bir takım için sorundur. Pilar ya da Krejci ve Dockal’ın beklerden aldıkları destekle yaptıkları şablon kontrataklar Gökhan ve Caner’in çıkışlarında sorunu büyütebilir. Burada avantajımız, Umut’la oynarsak 4-6-0’a yakın bir oyun oynayacak oluşumuz. Kalabalık orta saha işimize gelebilir. Bu çok zor bir maç. Favori olduğumuzu düşünmüyorum. Ama Terim, ‘Töre’ olayından kontrollü motivasyon çıkarırsa istenen galibiyet alınabilir. Yoksa işimiz çok zor...

YORUM YAZ