MENÜ

Giresse sağolsun

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yıldız oyuncu ne işe yarar derseniz Demba Ba’nın golünde olup bitende cevabı bulabilirsiniz. Ba müthiş bir frikikçi değil, serbest vuruşun kazanıldığı yer her ne kadar kaleye yakın olsa da aslında gol için ideal bir nokta değil. Çünkü barajın üzerinden kaleye topu indirmek çok zordur ve herkes bunu yapamaz. Kalabalık bir baraj var. Topun filelere gidebileceği az kanal var. Barajın içinden ya da solundan direk dibine vuracaksınız. Yakın ama aslında zor bir serbest vuruş. Ancak hem Gençlerli oyuncular hem tribündeki iki takım taraftarı hem de Beşiktaşlı oyuncular gol olacağına ikna olmuş durumdalar. Tribünde telefonlar çekime girmiş herkes Ba’yı yalnız bırakmış. İrfan Buz vuruşa bakamıyor bile. İşte yıldız oyuncu diye dost düşman herkesi gol olacağına ikna eden adama deniyor.

Oğuzhan düşünmeli

Maçın dönüm noktası bu. Ayak parmağındaki sakatlığı tam atlatamadığı görülse de bu berbat zeminde eline geçen fırsatı kullandı Senegalli. Beşiktaş, Alain Giresse’e müteşekkir olmalı. Şampiyonluk gelirse onu da kutlamalara çağrılmalı. Zira onu Afrika Uluslar Kupası’na çağırmış olsa burada 3 puan kolay değildi.

Maçın bir diğer kırılma noktasının da Oğuzhan - Kerim değişikliği olduğunu söylememiz lazım. Oyunun akışkanlığını bir tek oyuncu değiştirerek bu kadar artırmak önemli. Oğuzhan ise artık durup bir düşünmeli. Yabancı sınırı kalkınca işi en çok zorlaşacak olan o.

YORUM YAZ