MENÜ

Gereksiz riskler akşamı

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın 4 iç oyunculu 4-4-2’sinin avantajları yüksek. Ancak bu oyunda, savunmada alınmaması gereken manasız riskler alındı. Saracchi’nin taçı ve Emre Kılınç’ın pası risk bile değil, saçmaydı. Terim’in iki kanatlı oyuna geçmesiyle maç Rus Ruleti’ne döndü.

Haberin Devamı

Fatih Terim’in geçen hafta iyi sonuç aldığı 4 iç oyunculu 4-4-2 avantajları yüksek bir oyun. Pozisyon geçişgenliğinin iyi yapıldığı hallerde büyük hücum zenginliği sağlıyor. Stoperlerin ve santrforların orta sahaymış gibi oynadığı, genişleme ve daralmaları iyi yaptığı hallerde rakibin kontrol etmesi güç bir hücum zenginliği ortaya çıkıyor. Terim bu şekilde 2011-12 sezonunda dar kadroda büyük fark yaratmıştı. Geçen hafta da söylediğim gibi bu oyunu Feghouli ile oynamak çok farklı sonuçlar getirir ama Akbaba’nın da dün ilk yarıda kötü olduğunu söyleyemem.

Rize’den cesur pres

Asıl sorun başka iki noktada oluştu. Birincisi, bu oyunda savunmada alınmaması gereken manasız riskler. Hem Saracchi’nin taçı, hem Kılınç’ın pası riskli değil saçmaydı. Stoperler de hataları korkunç bir şekilde tamamlayınca çok doğru iki şutla Rize skor buldu. Tabii Bülent Uygun’un cesur ön alan presinin onları zorladığını da söylemek lazım. 4 güçlü ön alan presçisi çok rahatsız ediciydi. Sağ kanadı kullanan Baiano’nun ciddi katkı yaptığını da unutmamak lazım.

Haberin Devamı

Rol dağılımı sorunlu

İkinci nokta ise santrforların rol paylaşımı. Bu oyunda birinin dönüşümlü olarak oyuna katılması, hücum alanının genişlemesine yardımcı olup orta sahalar için alan açmaları lazım. Ama burada rol dağılımında sorun oldu. Alan paylaşımını yapamadılar. Terim’in bunu bir santrforu çıkarıp orta sahayı almakla değiştimesini bekliyordum. Orta sahayı iyice bırakıp, iki kanatlı oyuna geçti. Ve maç bundan sonra Rus Ruleti’ne döndü. 13 dakika uzayan dramatik, heyecanlı, olaylı ama plansız oyun bu değişimle başladı. Uygun’un ilk planı ve takımın mücadalesi övgüyü hak ediyor.

YORUM YAZ