MENÜ

Genetiğinde zafer var!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kısır ve sıkıcı bir oyundu. Şenol Hoca’nın 4-4-2’ye dönüşüyle Galatasaray biraz olsun ortak oldu ama iş kazaya kaldı. Ve 2 kaza golüyle penaltılara gitti. Aslan burada kupa kazanma özelliğini gösterdi. Eleştirilen Galatasaray, geçen sezonun 3 kupasından 2’sini aldı!

Beşiktaş ideal kadrosundan 5 eksikle sahadaydı. Misal geçen yıl sezon sonuna doğru şampiyonluk maçlarından birine bu kadroyla çıkmış olsa taraftar oldukça tedirgin olurdu. Hem de o zaman elde seviye yükselten Gökhan ve Adriano yokken. Sosa’nın olmayışı Beşiktaş’ın geçen yıl fark yaratan orta saha mekanizmasının eksik kalması anlamına geliyordu. Bu tabloda oyuna ve topa hakim olma anlamında bir sıkıntı yaşanmasa da önde yaratıcılık anlamında ciddi bir sorun yaşadılar. Oğuzhan’ı geçen yıl Oğuzhan yapan Atiba’nın ona verdiği özgürlüğün yanısıra Gomez ve Sosa’nın ona açtığı ufuktu. Mükemmel tek pas organizasyonları bu yapıyla geldi. Dün net olarak bu eksik kaldı. Sadece pozisyon zenginliği değil, rakip savunmayı tedirgin etme anlamında da eksik kaldılar.

Yalandan santrfor!

Galatasaray ise Eren dışında ideal kadrosuyla oyuna başladı. Hep birlikte topun arkasında kaldılar. Beklenen ve normal olan da buydu. Diziliş anlamında Podolski tek santrfordu. Ama sadece kağıt üzerinde. Gerçekte ise sürekli olarak kanada açılıp santrfor pozisyonunu boş bıraktı. Ve Sneijder ‘faulse nine’ yani yalandan santrfor gibi oldu. Öte yandan bunu oyunun akışında görmedik. Eldeki tek plan Bruma’nın önüne atılacak toplardı. Zaten buldukları ender şansları da bu yolla yakaladılar.

Tüm bu anlattıklarım aslında şekle ait. Galatasaray özellikle ilk yarıda orta sahasının hiç işlemeyişi ve Beşiktaş’ın topa hakim olmasına rağmen, önde geçen seneden alışık olduğumuz işleri yapamayışı buna sebep. Buna rağmen Cenk’in üç kez net gollük pozisyonlarda kendi klasının altında kaldığını söylemek gerek.

Kısır ve sıkıcı bir oyun!

Bu çerçevede kısır, garanti ve sıkıcı bir oyun oldu. Şenol Hoca’nın 4-4-2’ye dönüşü sonrası Galatasaray’ın orta sahasının biraz olsun oyuna ortak olma şansı aldığını da söylemek lazım. Ancak burada bir süreklilik sağlayamadılar. Öte yandan Beşiktaş da orta saha direncini belli oranda düşürmüş oldu. İş kazaya kaldı. Ve 2 kaza golü de oyunu penaltılara götürdü.

Beşiktaş eksikler tamamlandığında bundan çok daha iyi bir takım olacak. Galatasaray içinse bundan fazlası var mı bilmiyorum... Ancak ne olursa olsun eleştirilen Galatasaray, geçen sezona ait 3 kupanın 2’sini aldı ve genetiğinde kazanmak olduğunu bir kez daha kanıtladı.

[Content:{1247349}]

YORUM YAZ