MENÜ

Gelişme var

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin baskı kalitesi Karagümrük maçına oranla çok daha iyiydi. Takım boyunu kısa tutmayı başardılar. Ancak Alanya’nın Karagümrük kadar hazır ve hızlı olmadığını da söylemek lazım. Yine de alanları daraltma konusunda ciddi bir ilerlemeden bahsedebiliriz. Bu oyunda kritik olan 2 nokta var. Markajı yakın yapabilmek önemli ama uzak kalınca dün birkaç pozisyonda olduğu gibi karta yakın fauller ortaya çıkabiliyor.

Haberin Devamı

Oyun seçeneği artacak

Bir diğer nokta ise baskı sonunda kazanılan toplarda ilk yarıda sadece bölgeye orta denenmesi. Ceza sahası içinde ayağa pasa dönüldüğünde iş daha kolay olur. Son olarak Fenerbahçe’nin şut denemelerinde tekte de vurabilen oyuncuları olmalı. Ya da oyuncuları gelişine, kontrol etmeden tekte vurabilmeli. Markaja giriyorlar. Sosa ve Novak devreye girdiğinde, Valenica-Thiam’la hücum tandemini oluşturduğunda hem oyuncu hem oyun seçenekleri çok artacak. Bu çerçevede Zanka’nın dünkü çok iyi oyununu da gördüğümüzde üçlü savunmanın hâlâ bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Duran toplar gelişmeli

Henüz pek ilerleme sağlanamayan konu ise savunma ve hücum yönünde duran toplar olacak. Fenerbahçe’nin rakiplerine ‘bunlar bize kornerden gol atacak’ endişesini vermesi lazım. Daum dönemi başarılılarının temelinde bu da vardı. Sosa, Caner, Mert Hakan, Ferdi ve daha fazlası da varken duran topların daha iyi kullanılacağına eminin. Ancak savunmadaki kriz nasıl çözülecek bilmiyorum. Kaleci departmanı kalitesi mutlak olarak artmalı. Çünkü dünkü gole yol açan sakarlık hiç sürpriz değil. Böyle bir şey olduğunda en azından şaşırmamız lazım.

YORUM YAZ