MENÜ

Gecenin özeti: Transfer

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Valbuena’nın Dirar’a attırdığı goldeki, tanım olarak ‘orta’ klasmanına girebilir. Ancak öyle değil. Bu bir pas. Dar alanda attığı çalım, kaçındığı tekme... Sonra çizgiye yaklaşırken kafasını kaldırıp kısa boyuna rağmen içeri topu yollayışı. İkinci yarıda sağdan sola topla süpürüp, sola, Hasan Ali’ye topu çıkarışını, onun da bakmadan ortaya kesişini hatırlayın. Kalecinin hiç çaba sarf etmeden aldığı. İşte bunun tam tersiydi yaptığı. O yüksek savunmanın arkasına nefis bir şandelle yolladı topu. Dirar’ın tam kafasına. Her iki pozisyonda da şekil olarak doğrular var. Ama oyuncu kalitesi çok fark yaratıyor işte.

Ceza sahasına ilk adım

Bir başka dikkat çekici gerçek: Fenerbahçe 32’de golü bulduğunda ceza sahasına topla ilk kez girmişti. Bunda Ahmethan’ın tamamlanmamış formasyonuyla orta sahayı içeri çekmek konusunda eksik kalışının rolü var. Umuyorum sebep tamamlanmamış transferlerdir. Geçen yıl Konyaspor’un ligin ceza sahasında topla en az oynayan takımı olmasıyla ilintili değildir. Dün Fenerbahçe’nin Aykut Kocaman’ın istediğinden çok daha düşük bir pas trafiğiyle oynadığını da söylemek lazım.

Ozan’ın belirsizliği...

İlk maçın gerisinde kaldılar. Bunda Ozan’ın önündeki pozisyondaki belirsizliğin herkesi etkilemesi önemli etki yapıyor. Orta sahayı alamayınca takımın boyu da uzuyor. Bu durumda Graz’ın hızlı hücumları, onların istediği seviyede olmasa da ilk maçtan daha fazla oldu. Yenen goldeki baskın ise Kjaer’le başınıza gelmeyecek bir durum. Neustadter’in ayakları iyi ama orta sahada bu kadar şeffafken bir de topa sahip olamazsanız savunmanızdan daha fazlasını bekliyorsunuz. Takımın hücum ve orta sahadaki transferleri için çabuk adımlar yapmak lazım. Bu kesin.

YORUM YAZ