MENÜ

Galibiyete Aslan yakındı

Abone Ol Google News

Sivasspor’un, Galatasaray’a karşı başlangıcını bu sene belki sadece PSG ve Real evlerinde yaptılar. 6 dakikada 3 net pozisyon ve gol. Bunu yaratan, oyunun kaynağına, savunma merkezine yapılan baskı ve sonrasındaki direkt oyundu. Mükemmele yakındı. 1-0 sonrası Sivasspor baskıyı orta sahadan başlatmak isteyince Galatasaray Donk, Marcao, Lemina, Seri, Marcao ve Feghouli’yle 6 pas istasyonlu, baskı kurulması çok zor bir yapıyı çalıştırdı.

Haberin Devamı

Ve alan boşaltarak enine genişleyerek baskılanamaz bir ekip oldular. Nihayet Fenerbahçe maçının da üzerine çıkıp mükemmel oynadılar. Ligin iyi sağ beklerinden Goiano’nun üzerine atılan yüksek 2 topla öne geçtiler. İkinci yarıda Onyekuru ve Falcao’yu merkez alan bir oyuna geçtiler. Hızlı çıkmak istediler. Görevini tam yapamayan sol kanattı. Onyekuru bitirici olamadı, Saracchi de arkasına adam kaçırdı. Buna rağmen galibiyete yakın olan tarafın Galatasaray olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Gecenin sorusu

Mükemmel 6 dakika ve gol. Peki seyirci bunun keyfini çıkarmak yerine neden ıslıkla rakip boğmaya çalışır. Bunun ev sahibini panikletmediğine emin miyiz?

Haberin Devamı

Maçın starı

Eğer Falcao 88’deki harika pasına kafayı vurabilse olacaktı. Yine de Feghouli’yi biraz önde görüyorum. Donk’un 2 gol arasında takımın baskıdan çıkması için yaptığı becerili işleri unutmamak lazım. Sivas’ın 2 Hakan’ını da listeye almak doğru olur.

Maçın olayı

Galatasaray bu sezon her şeyi yaşadı. Şampiyonalar Ligi’nde döküldü. Terim’in en formsuz dönemlerinden birini yaşadı. Hoca yönetim kavgası zirveye vurdu. 10 numara ıslıklandı. Nzonzi, Emre Mor yollandı. 20 yıl sonra Fenerbahçe’yi yendi. Şu artık açık: Onlar da en az en güçlü aday kadar aday.

Kısa mesaj

İki takım da daha iyi bir zemini hak ediyor. Şu maç düzgün bir zeminde oynansa alacağımız keyif en az 2 katı olurdu. Oyuncular enerji ve konsantrasyonlarının yarısından fazlasını top kontrolüne harcadılar.

YORUM YAZ