MENÜ

Futbolun dışına çıkan Terim'dir

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Olumlu ve umut verici olan her ne olursa olsun kaybetmemek. Ne şartta olursa olsun destek veren bir seyirciyle kırılmayı önlemek. Milli Takım Stadı’nı Konya’da bulmuş olabilmek. Bunu İstanbul’da büyük ihtimalle yapamazdık. Arda ya da Volkan Demirel tezahüratlarıyla moral yıkımı olurdu. Ve asıl önemlisi 2-0’dan ve sıfır bir oyundan geri dönebilmek.

Soru başka, cevap bambaşka

Peki ya olumsuz ve umut kırıcı olan? Fatih Terim’in basın toplantısı. Her maç öncesi “Arkadaşlar maç varken neleri konuşuyoruz neleri soruyorsunuz?” diye soran Terim’e, maç sonunda Evren Göz, “İlk yarıda plan neydi? Neyi yapamadık?” diye sordu. Haklı, doğru ve cevabı merak edilen ve sadece maçla ilgili soruya: “Oyuncularımız maç öncesi konuşulanlardan çok etkilenmiş” diyorken futbolun dışına kim çıkmış oluyor? Herkes topu konuşmaya çalışırken konuyu yeniden kim alevlendiriyor?

‘Terim’in cevabı mantıksız!’

Ve asıl önemlisi oyuncu bundan nasıl etkileniyor? Arda çağrılmadığı ve tartışma konusu olduğu zaman onun yerine oynayan Emre Mor hangi mantıkla kötü etkileniyor? Ya da Cenk? Burak çağırılmıyorsa Cenk ekstra istekli olmaz mı? Bu sorgulandığında daha da fazla hırslanması gerekmez mi? Bir oyuncunun, ondan daha iyi olduğu düşünülen bir futbolcuya tercih edildiğinde yükselmesi gerekmez mi? Evren’in sorusuna verilen cevap, öncelikle sorunun cevabı değil. Ve daha önemlisi mantıksız. Bu mantıksızlığa rağmen hâlâ bu moral bozulması oluyorsa Terim’in bir motivasyon uzmanı olduğu fikri toptan yanlış olmuyor mu? Yani o zaman şunu sormak gerekmiyor mu? “Enes’i önce çıkaracaktım ama kaybetmemek, rencide etmemek için devre arasını bekledim” açıklamasına nedir? Onu 30’da çıkarmak mı rencide eder, yoksa bu açıklama mı bu genç oyuncunun moralini bozar?

‘İnsan imza attığı kontratı bilmez mi?’

Sonra sözleşme konusu: Tazminat istememek neden bir çalışanı yükseltiyor? Bunda övünülecek ne var? Ayrıca Fatih Hoca Milan’dan ayrıldığında tazminatını haklı ve hak ettiği şekilde almadı mı? Tazminat almayacaksa, Terim’in onun adına sözleşme görüşmesi yapan avukatına, “bunu sözleşmeye koyma” demesi gerekmez mi? ‘Ben sözleşmemde ne var bilmiyorum’ cümlesi doğru değildir. Avukatınızın bildiği bir şeyi bilmiyorum deme hakkınız yoktur. Ayrıca insan imza attığı kontratı bilmez mi?

‘Günahı Terim ve TFF’nin’

İspanya’nın devlerinin peşinde olduğu Hakan Çalhanoğlu ve milli takımda korkunç performanslar gösterse de Dortmund’la uzun süre görüşen, Arsene Wenger’in radarında olan Ömer Toprak nasıl olur da Arda tartışmalarından etkilenir ve böyle bir oyun oynar? Arda konusu artık her ne kadar hepimizi sıkan bir mevzu olsa da büyük bir olaydır. Arda’nın çağrılmaması, bizim oyuncu havuzumuz göz önüne alındığında, Messi’nin Arjantin’e, Neymar’ın Brezilya’ya çağrılmamasından daha önemli bir karardır. Bizim Aguero’muz yok ki! Konu sıktı evet ama hâlâ önemlidir. Bunun bu hale gelmesi de basının ya da seyircinin günahı değil. Kötü iletişimin sonucu. TFF’nin ve Terim’in...

‘Hoca bir çözüm görmüyor’

Hocanın geniş bir cephenin saldırısı altında olduğu doğru. Sözleşmenin sızdırılması bir rezalet. Ancak futbol konuşmak isteyen, maçı soran gazeteciye verilen cevaplar iletişim açısından da, konuyu ele alış açısından da korkunç. Faydasız... Hatta zararlı. Konuyu futbol dışı noktalara getiren maalesef Fatih Hoca. Ve bu canımı sıkıyor. Çünkü bu, çözümsüzlük demek. Hoca bir çözüm görmüyor demek. Her seferinde Türkiye Ligi’nin yetersizliğinden vurgu yapmanın manası yok. Bunu biliyoruz. Terim bu şartlara rağmen zafer vaat ettiği için modern dünyanın en pahalı milli takım antrenörü. Türkiye’de kulüplerde verilen maaşın 2 katını kazanıyor. Eğer şartlar yetersiz ve durum umutsuzsa böyle bir maaşa gerek yok.

YORUM YAZ