MENÜ

Fenerbahçe'ye yerli golcü şart

Abone Ol Google News

- Emenike, Sow ve Webo’nun 17 Ocak- 8 Şubat tarihleri arasındaki Afrika Kupası’na gidecek olması ihtimaline karşı Fenerbahçe nasıl bir planlama yapmalı? Yerli bir alternatif gerekli mi?

Haberin Devamı

3 golcünün de takımda kalması senaryosuyla düşünelim. Muhtemelen Webo Kamerun kadrosuna çağrılmayacaktır. Ya da çağrılsa dahi affını isteyebilir. Sow ve Emenike’yi ise büyük ihtimalle kupaya göndermek mecburi. Ancak kimse gitmese dahi 5 yabancı sınırı göz önüne alındığında Fenerbahçe’nin yerli santrfor alternatifi bulma zorunluluğu var. Muhtemelen Alves, Kuyt ve Diego direkt oynayacaklar. Diğer iki isim de Emenike ve Sow olacak. Formsuzluk ve sakatlık durumları için ama asıl önemlisi bu oyuncuları zinde tutacak bir rekabet ortamı yakalamak için mutlak yerli alternatif bulmak gerekir. Bir direkt ve bir de aday santrfor, mümkünse tam atak oyuncusu bulmak zorunluluğu var. Dünya Kupası dönüşü her zaman tehlikelidir. Oyuncular bütün bir yıl boyunca kupaya hazırlanırlar. Başarı gelse doygunluk başarısızlık anında ise bir yılgınlık ve yorgunluk yaşanır. Bu yüzden özellikle Emenike’yi kendi haline bırakmamak gerekir. Yerli santrfor ya da tam atak oyuncusu şart.

- Fenerbahçe’nin transferde mutlaka takviye yapmasının şart olduğu bölge var mı?


Kaleci, sağ bek ve sol bek hariç tüm bölgelerde derinlik yaratacak alternatifler alınabilir. Orta sahada iki yönlü dripling yapabilen yerli oyuncu alternatifiyle santrfor/tam atak oyuncusu transferiyse kesinlikle yapılmalı. Buradaki zorluk ligdeki aday oyuncu kıtlığı. Türkiye ligi eskisi gibi büyüklerin 11’ine direkt monte edebileceğiniz oyuncu üretmiyor. Örnek Olcan. Fenerbahçe’de olmadı. Yıllar sonra ancak Trabzonpor’da direkt oynama şansı bulduktan sonra konjonktürel bir transfer yapabildi. Onu bu değere getiren oyunundan çok şartlar. Yani Fenerbahçe transfer yapmalı ama kimi almalı diye sorarsanız hemen verebileceğim net isimler yok. Maalesef ülke üretimi çok zayıf. Yurt dışından alınacak oyuncuların da tamamı zar atmaktan farksız. Yani bu kolay bir görev değil.

- Gönderilmesi planlanan yabancı oyunculardan yalnızca Stoch kiralandı. Diego ile birlikte yabancı sayısı 12. Yeni sezon öncesi bu isimlerden kimler gitmeli?


Alves, Diego, Emenike, Sow ve Kuyt direkt oynar. Eğer ederini bulmazsa Raul yedek kalır. Son oyuncu ise muhtemelen Webo olur. O ayrılırsa kalacak oyuncu Kadlec olabilir. Üç pozisyon oynayabilmesi onu kullanışlı kılıyor. Geçen sene sezona iyi başlamasa da sonlara doğru hazır kalabildiğini Ersun Yanal’a gösterdi.

- Ersun Yanal’ın forma vermediği Salih Uçan’ın ısrarla istendiği Roma’ya kiralanması Fenerbahçe’deki genç oyuncular için iyi mi yoksa kötü bir haber mi?

Bu konuyu birçok yönüyle ele almak mümkün. Öncelikle Türkiye’de altyapı eğitimi çok yetersiz olduğu için genç ve forma bulamayan oyuncuların yurt dışına kiraya gönderilmesi iyi bir metot. Tabii güçlü bir lig ve direkt 11 oynayabilecekleri kulüpler seçilmeli. Misal Hollanda Ligi bu iş için çok uygun. Tabii ki Roma-Salih anlaşması bunun dışında bir durum. Şu bir gerçek ki, Salih ve Ersun Yanal birbirlerini ikna edemediler. Salih almak istediği rolü Yanal’dan alamadı. Yanal da Salih’ten fizik yeterlilik ve adanmışlığı. Defansif olarak daha güçlü ve sürekli oyunun içinde olan orta sahalara ihtiyacı var Yanal’ın. Salih ise Kocaman’ın pas oyununun büyüsünden kendisini kurtaramadı. Salih’i Roma’nın bu kadar çok istemesi gurur verici. Ama Serie A futboluna uymak onun için kolay olmayacak. Ciddi bir dönüşüm
geçirmesi şart. Eğer bunu başarabilirse Türk futbolu büyük bir yıldız kazanır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ