MENÜ

Fenerbahçe testi geçti

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, sadece en çok gol atan takım değil, en çok gol beklentisi yaratan, en fazla net pozisyona giren ve ilk yarılarda en fazla gol atan ekip. Bunu sezon başında bekliyor muydum? Bu kadar açık bir farkı hayır. Jesus’un total oyunu Fenerbahçe’yi rakip savunmalar için kontrol edilmesi zor bir ekip yapıyor. Bu oyunun taşıdığı öldürücü risklerin testi de Avrupa Ligi’nde yapıldı. Dolayısıyla Fenerbahçe bu testi geçti denilebilir.

Haberin Devamı

Gol & ofsayt bağlantılı

Fenerbahçe, sadece en çok gol atan takım değil, en çok gol beklentisi yaratan, en fazla net pozisyona giren ve ilk yarılarda en fazla gol atan ekip. Bunu sezon başında bekliyor muydum? Bu kadar açık bir farkı hayır. Peki, bu nasıl oldu? Jorge Jesus’un kompakt oyunu Fenerbahçe’yi sürekli 15-20 metrelik bir takım boyunda tutuyor. Aslında atılan gollerle rakiplerin düştüğü ofsaytlar birbirleri ile bağlantılı. Bu Beşiktaş maçı ile de başlamadı. Daha öncesinde de Fenerbahçe rakiplerini çok fazla ofsayda düşürüyordu. Çünkü Fenerbahçe akına çıkarken, savunma da aynı süratle takip ediyor. Orta saha da koridorları çok iyi paylaşarak durduruyor.

Haberin Devamı

Sadece iki kaçak oldu

Bu total oyun, Fenerbahçe’yi rakip savunmalar için kontrol edilmesi zor bir ekip yapıyor. Hücumda opsiyon tutuyor, dönen topları toplamak konusunda ekstra efor harcamak gerekiyor. Bunun sonucunda takımda 13 farklı oyuncu skor yaptı ve birçok yolla akan oyunda sayı bulmak mümkün oldu. Bu oyunu sağladığınızda bu tip sonuçlar doğal olarak ortaya çıkıyor. Bunda iki kaçak oldu, ilki Ümraniye maçındaki git-gelli oyundu. Diğeri de Karagümrük karşısındaki... Bu iki oyunda da Fenerbahçe hem derinlik hem de genişlik anlamında sorunlar yaşadı.

Crespo farklı oluyor

Peki, bu oyunun taşıdığı riskler ne kadar öldürücü? Bunun testini de Fenerbahçe sanırım Avrupa Ligi’nde yaptı. Sadece bu kadar da değil, ligin en iyi önde basan takımlarından Beşiktaş da kendi evinde standart oyunundan vazgeçti. Dolayısıyla Fenerbahçe şimdilik testi geçti denebilir. Ancak Arao, İsmail ve Crespo’dan ikisi sahada olduğunda Fenerbahçe oyun merkezinin çok daha iyi çalıştığı da bir gerçek. Özellikle Crespo, arkasında biri olduğunda Ankaragücü maçında da 60. dakikadan sonra görüldüğü üzere farklı bir oyuncuya evriliyor.

Maç sırasında öğreniyorlar

Jesus, takımını bu orta saha ile sürdüğünde her şey onlar için farklı oluyor. Neden zaman zaman Lincoln ya da başka tercihler yapılıyor diye sorarsak, sanırım bunun cevabı da her oyuncuyu hazır tutmak. Sürekli maç trafiğinde olunduğu için bu üçüncü oyuncu dışındakilere bu pozisyonları oynamayı öğretecek antrenman sürekliliği yok. Dolayısıyla Jesus, bunu da maç trafiği içinde halletmek istiyor.

YORUM YAZ