MENÜ

Fenerbahçe skoru ortalarla aldı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Valencia’yı kullanamadığı geçtiğimiz 5 haftada ön alan baskısı ve rakip savunmayı tedirgin etme açısından çok geriledi. Belki seçilen oyunun ilk kaçak yaptığı yer de burasıydı. Erol Bulut net 2 santrforla, Thiam ve Ademi’yi ön alan baskısı için seçmiş olmalı. Ancak maçın başında bu olmadı. Başakşehir oyunu Mahmut ve İrfan’ın etkin oyunlarıyla aldı. Akın sürekliliği de yakaladılar. Fenerbahçe ne pas oyunuyla ne baskıyla oynuyordu ve aslında ne oynadığı yine çok belli değildi. Konuk ekibin Visca ve Ba’dan yararlanamıyor oluşu ve Aleksiç ve Deniz’in oyuna giremeyişi 20’den sonra işi değiştirdi. Fenerbahçe’nin bildiği tek plana dönebilmesine imkan verdi. Caner yine öldürücü ortalar yapmaya başladı. Başakşehir’in kompakt oyunu koptu. Ancak yine de denge biraz olsun Başakşehir’den yanaydı. Ortalarla ev sahibi skoru aldı. Sonrasında gelen kırmızı kartlar da maçı bitirdi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Faulü yapan Skrtel’in değil de rakibine müdahale etmeyen Rafael’in sarı kart görmesine müdahale edemeyen ya da etme hakkı olmayan VAR’ın varlığının tartışılması normal değil mi?

Haberin Devamı

Maçın starı

Kırmızı kart gören İrfan’ın ve maçın başındaki Mahmut’un performansları arkadaşlarından destek görse belki bu 2 isimden biri bu unvana layık olabilirdi. Bunun ışığında yaptırdığı 2 penaltıyla morali dibe vuran Tisserand’ın maçı 2-1’e getiren golü onu ön plana çıkarıyor.

Maçın olayı

Maç 0-1’ken Gustavo’nun önce topa müdahale etmiş dahi olsa tabanla Hasan Ali’nin kaval kemiğine girişine VAR’da 2 dakika izleyerek verdiği sarı kartın kırmızıya dönmeyişi tartışılacak bir karar. Rafael’in bir pozisyonda 2 sarı karttan atılması da öyle. Gelişi sertti ama faulü yapan Skrtel’di.

Kısa mesaj

Fenerbahçe kazandı ama hâlâ geçerli bir oyunu yok. Erol Bulut’un oyunu çeşitlendirmesi ve topa sahip olunan bir oyun da bulması şart. En azından alternatif olarak.

YORUM YAZ