MENÜ

Favori Aslan!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İrfan Buz takım boyunu kısaltma konusunda aşama kaydetse de, Galatasaray seviyesinde yeterli noktaya gelinmedi. Prandelli/Mancini planı bugün geçerli olsa, ev sahibinin favori olduğunu söylerdim, fakat Terim planına geri dönüş sonrası Galatasaray net favori.

Hamza hocanın uyguladığı 4-4-2, Terim’in ilk senesinde başarıya ulaştığı oyun. Bu oyunu bozmak ancak Mersin İdman Yurdu’nun yaptığı gibi, önde baskı ve orta sahadaki oyuncuların birbirleriyle bağlantılarını kesmekle mümkün. Geçtiğimiz hafta Rıza hoca, ilk 60 dakikada planını güzel işletti. Ve Emre ile Sneijder’i, Selçuk-Melo ikilisinden kopardı.

Orta dörtlüsünü koruyacaktır

Gençlerbirliği’nin bu planı uygulayabilmesi ne kadar mümkün, soru işareti. Galatasaray bu dengedeki maçlarda orta dörtlüsünü koruyabilecek seviyede. Hamza hocanın planının Ankara’da bozulmayacağını düşünüyorum. Umut ve Burak’ın orta sahaya verdiği destek ve savunma beklerinin hücum oyununun bir parçası olabilmeleri, farklı skorları getiriyor. Bugün de Ankara’da benzer bir durum ortaya çıkarsa şaşırmam.

Melo’nun cezası sıkıntı, ama...


Melo’nun oynamayacak olması, bu planın sorunlarından biri gibi gözüküyor. Ancak defansif anlamda sorun olabilir gibi gözükse de, onun yerine oynayacak Emre’nin tek pas oyununu iyi bilmesi, sistemi çalıştırır. Geçen hafta kenarda oynayan, sürekli markajda kalan ve pas opsiyonu bulamayan Emre, bu kez oyunun merkezinde pasın kaynağı olacağı için, geçen hafta yaşadığı problemi yaşamaz. Olcan ve Selçuk, ona yardımcı olurlar.

Telles ve Sabri orta sahaya

Bu sistemin mükemmel çalışması için, Telles ve Sabri’nin zamanında Riera ve Eboue’nin yaptığı gibi, savunmanın değil, orta sahanın temel oyuncuları olmaları şart. Zaten Galatasaray’ın son iki yılda beklere bu kadar transfer yapması da, burada istenen mükemmeliyete ulaşamayışından. Sabri ve Telles, kendi yüzde 100’leriyle oynarsa, Galatasaray bu seviyede oyun kaybetmez. Belki yenilir, ama oyunda her zaman kazanır.

5-0’lık skor kimseyi aldatmasın

Çünkü Gençlerbirliği, her ne kadar geçen hafta 5-0’lık harika bir skor alsa da, kompakt oynamaktan uzak bir ekip. İrfan Buz takım boyunu kısaltma konusunda aşama kaydetse de, Galatasaray seviyesinde yeterli noktaya gelinmedi. Prandelli/Mancini planı bugün geçerli olsa, ev sahibinin favori olduğunu söylerdim, fakat Terim planına geri dönüş sonrası Galatasaray net favori.

YORUM YAZ