MENÜ

Ev sahibi olmak...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ev sahibi, oyununu kabul ettirmeli. Tüm o taraftar, stat, hakem baskısı vs. her şey bunun için. Amaç oyunun rakibin istediği gibi oynanmasını engellemek. Oyunu rölantiye aldığınızda dahi rakibin istediği gibi oynamasına izin vermemelisiniz. Savunma öngörüsüyle sahadaysa bunu istediği gibi yapamamalı. Hücum istiyorsa onu yapamamalı, denge istiyorsa o da olmamalı. Ev sahibi olma avantajını kullanmak budur. Mevzu senaryonun size ait olması. Rakibin alışkanlıklarını bozmak. Hele de büyük takımsanız. Hele de şampiyonsanız, hele de 3 kupalıysanız. Zaten psikolojik avantajınız var demektir. (Enteresan olan, bunu elinin tersiyle itti Galatasaray. Burak’ın daha ilk yarıda kaçırdığı gol sonrası aşırı tepkisi, Hakan’ın kırmızı karta yakın oyunu ve Selçuk’un kırmızı kartı mesela...)

Burak savunmaya geri geldi

Bunu bırakırsanız iş yürümez. MİY geçen seneki kadar olmasa da doğru kapanıp, Khalili’nin servisiyle hızlı çıkıp Nakoulma’nın deparına bakan bir ekip. Plan bundan ibaret. Bu planda 1-2 kontra vermemeniz mümkün değil. Bunu göze almalısınız. Bu kapansanız da olacak top yekun gitseniz de. Bunun önüne geçmek olanaksız. O zaman yapmanız gereken yığılmak. Savunma beklerini de çizgiye çıkarıp Jose ve Selçuk’u öndeki 4’lünün arkasına dizmek. Yani öndekilerden yerlerinde savunma beklemek. Arkadakilerin de önde yakın durmaları. İş Nakoulma’ya tedbir almak değil. Khalili’yi baskı altına alıp, top aldırmayıp akın sürekliliği sağlamak. Bunu neden anlatıyorum? Çünkü Burak belki kariyerinde hiç olmadığı kadar geri koştu, savunmaya geldi, ileri top taşıdı ama Khalili servisini çok rahat yaptı. MİY çıktı pozisyon buldu, gol de, daha fazlası da mümkündü...

Farklı kazanabilirlerdi

Ve fakat Galatasaray ilk yarının sonu ve 2. yarının başında baskı yapsa da akın sürekliliğini neredeyse hiç sağlayamadı. Ve onca pozisiyon bulsa da (ki bu kadroyla evde bulmamak mümkün değil) oyun MİY’nin istediğinin dışında oynanmadı. Bu maçtan istediği puanı alıp almamakla alakalı değil. Dün Muammer standart bir kalecilik sergilese farklı da kazanabilirdi. İş rakibin istediğini yapamaması. Büyük olduğunu böyle anlatıyorsun. Galatasaray’da bu eksik kalıyor.

YORUM YAZ