MENÜ

Eskişehir daha iyiydi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu kadar yaşlı bir takım bu kadar uzun bir takım boyuyla oynamaz... Oynayamaz...

Orta saha üçlüsü forvetleri arkadan tamamlasa da Bekir ve Kadlec'in orta sahaya bu kadar uzak kalışı akın sürekliliğini kesin olarak imkansız hale getirdi. Sürekli uzun geri koşular yaptılar. Bu biraz Mehmet Topal'ın olmayışındandı.

Hem savunmayı psikolojik olarak tedirgin etti bu durum hem de Eskişehirspor'un pasla hızlı çıkış stratejisine hizmet etti. Gerçek şu: Selçuk'u beğenmeyebilirsiniz. Ancak Caner ve Gökhan bu kadar oyuna girecekse ki - Fenerbahçe'nin tek hücum planı bu - Topal'ın ekstra stoper rolünü ancak Selçuk oynar.

Raul ne kadar uğraşsa da bu işi yapamıyor. Görevini yapamayanlara Emenike'yi de ekleyin. Pivot işlerini yapamamanın yanısıra gücünü de kullanma konusunda geriliyor. Teknik zaten az...

Kırmızı-Siyahlılar bu durumdan çok iyi yararlandı. Savunmadan ayağa çıktılar ama gereksiz pasla gevelemeden Caner ve Gökhan'ın arkasına Ömer ve Erkan'a hemen ulaştırdılar topu. 4 net pozisyondan 1 gol çıkardılar ilk yarı. Bunlardan birinde Volkan'ın kırmızı görmesi de işten dahi değildi.

İkinci yarıda Topal'ın oyuna girişi Eskişehir'in pozisyon sıklığını ve sayısını azalttı. Tabii ilk yarıdaki ekstra koşuları da onları belli oranda yormuştu.

Fenerbahçe yüklendiyse de Webo oyuna girene kadar ceza sahasında kalabalık içinde oynamayı bilen bir adamın olmayışı onları zorladı. Sadece duran toplar ve iki kanatta ortalar atabilirken bunlara vurabilecek oyuncu yeterliliği yoktu.

Eskişehir, beraberlik sonrası baskıyı pasla yeniden kırdı. Alper'in oyundan çıkışının ardından orta saha çöktü bu sefer. Eskişehir vitesi arttırdı. Emre de kendisini attırdı. Sonra tartışmalı bir penaltı ve beraberlik. İki haftadır rakipleri galibiyeti hak ediyor Fenerbahçe'nin...

YORUM YAZ