MENÜ

Es Es'ten süper adım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir taraftan zeminin ağırlığı, diğer taraftan iki takım teknik direktörünün garanti oynama isteği maçın ilk 20 dakikasında top yapmaktan ziyade topu hızlı bir şekilde rakip ceza sahası çevresine yollamayı hedefleyen bir futbol ortaya çıkardı. Denizli’nin 4-4-2 diyebileceğimiz dizilişi bu oyunda biraz daha şanslıydı. Zira Meye ve Bruno’nun hücumdaki varlığı, Yeni Malatya için savunma merkezine Sedat’ın da fazlasıyla yaklaşması anlamına geliyordu. Bu durumda Eskişehir’de Uğur İnceman ve Erkan Zengin daha rahat top yapabildi. Tabii bu oyun şartlarının müsaade ettiği kadar. Penaltıya yol açan akında Uğur’un yayın içinde ne kadar rahat olduğunu gördüyseniz dediğimi daha iyi anlamanız mümkün.

Erkan mükemmeldi

Gol sonrası Eskişehir oyun merkezini geri çekti. Meye ve Bruno kontra tehdidini kullanmak istedi. İki kez imkan yakaladılar ama enteresan şekilde ağır kaldılar. Yeni Malatya’nın Pereira’yla boş kaleye kaçırdığı çok net pozisyon dışında bu oyundan ne baskı ne pozisyon çıkardı. Ancak buradan çıkacak gol de oyunu maç başına çevirebilirdi. Malatya açısından ilginç olan 40. dakikadan sonra savunma güvenliğini tamamen terketmeleri oldu. Erkan çok rahat bir şekilde oyunu yönetti, Meye ve Bruno’nun koşularını kapatamadılar. Savunmanın dağılması ikinci yarı da devam etti. İrfan-Ayite değişikliği ise oyun kontrolünü tamamen rakibe vermelerine yol açtı. Kendi oyun standartlarının çok altına düştüler. O kadar ki, Eskişehir’in bulduğu 2-0 maçı anlatmıyor. Çok daha fazlasını bulabilecekleri şanslar yakaladılar. Meye ve Bruno, Erkan Zengin’in mükemmel 10 numara performansının hakkını veremediler.

Biraz heyecan...

Bu maçı kazansa Süper Lig’in kapısını açma şansı yakalayacak Yeni Malatya’nın bu dağınıklığını, ilk yarı boyunca hakeme sürekli itirazlarla temponun düşmesine yol açmalarını ve asıl önemlisi 40’ta oyunu bırakacak kadar demoralize ve dağınık olmalarını anlamak mümkün değil. Eren’in garip iki sarı kartla takımını eksik bırakmasını da. Eskişehir ise gol yollarında son 5 dakikaya kadar çok iyiydi. Özellikle de Erkan, Uğur ve Kamil... Onların maçı bitirmek için fazlasıyla yavaşlamaları Malatya’yı uyandırmasa da Ayite’nin tartışmalara yol açan asistiyle gelen gol uzatmalarda biraz olsun seyircilerini heyecanlandırmalarını sağladı. Ama o kadar.

YORUM YAZ