MENÜ

Erken gol işi bozar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İki teknik adamın alışkanlıklarına bakıldığında son derece sıkıcı bir maç ve rakibi bekleyen iki takımla karşılaşabiliriz. Bunu ancak bir erken gol bozar.

Derbi öncesi analizlerinde takımların güçlü yönlerini karşılaştırmaya ve bir muhtemel sonuç bulmaya alışığız. Bugün bunları bulmak çok kolay değil.

Bunun en önemli göstergesi, sanırım, ligin asist yıldızlarından Sneijder’in durumu. Bizzat teknik direktörü tarafından tartışmalı hale getirilen Hollandalı, Tudor döneminde sadece 201 dakika şans buldu ve hiç asist yapamadı. Ligin asist kralının tartışmalı hale gelmesinin temel sebeplerinden biri Tudor’un orta sahada Ciğerci ve De Jong’un oyun gücüne güvenmediği için Josue’yi kullanması. Selçuk-Josue ikilisi, Tudor döneminde takımın en güçlü pas bağlantısı. Ancak bu olduğunda Josue ve - Fenerbahçe maçlarındaki son 4 golün tamamına etki yapan (4 gol 3 asist) -Sneijder’in direncine güvenemiyor ve oraya daha aktif olan Yasin’i koyuyor. Oluyor mu? Hayır... 10 numara oynadığı Başakşehir maçında santrforu Eren’e sadece 1 pas attı. O da başarısız...

Muslera çizgide kalmayınca

Buradaki sorunu halletmeye çalışmak yeni ve bazen daha büyük sorunlar doğuruyor. Bu kesin. Peki Tudor neyi çözdü? Büyük oranda duran toplardan ve kafa vuruşlarından gelen golleri. Ligin kafa gollerini en çok yiyen takımı Tudor döneminde bu konuda iyileşti. 12 golün sadece 2’si kafadan geldi. Buradaki iyileşme büyük oranda Muslera’nın artık çizgide kalmayışıyla alakalı.

Poldi-Sow olmazsa olmaz

Buradaki ilginç durum Opta verilerine göre Fenerbahçe’nin son 39 golünün sadece 1’inin kafa vuruşundan gelmesi. Sarı-Lacivertliler için olmazsa olmaz 2 konu var. Kjaer - Skrtel - Topal - Souza dörtlüsüyle 17 maçta 2 kez yenildiler. Bu 4’lü bozulunca 10 maçta sadece 4 galibiyet alabildiler. Ve Kjaer olmayınca 5 maçta 3 yenilgi aldı. Dolayısıyla bu 4’lü bozulmamalı ve top rakipte olmalı. Fenerbahçe yüzde 45 topa sahip olduğunda yüzde 60 sahip olduğundan çok daha iyi bir takım. Bunlar elzem. Ekstrası Lens’in varlığı. Sneijder’in ardından ligde en fazla ortayla asist yapan oyuncu. Ona bunu yaptırmak içinse yapmak gereken Sow ve RVP’yi sahaya sürmek.

İki teknik adamın alışkanlıklarına bakıldığında son derece sıkıcı bir maç ve rakibi bekleyen iki takımla karşılaşabiliriz. Bunu ancak bir erken gol bozar. Bunun için olmazsa olmaz Podolski’nin ve Sow’un sahada olmaları.

YORUM YAZ