MENÜ

En kritik maç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tolga, karşı karşıya ya da yan toplarda ülkenin en öngörülebilir kalecilerinden. Güvenilir bir lider. Rize’de yaptığı hata sık tekrarladığı hatalardan değil. Tolga’da yıllardır düzelmeyen sıkıntı, ayakları. Özellikle topu oyuna sokarken sorun yaşıyor. Bu savunma eksiklikleri ve Bursa’nın önde presi düşünüldüğünde topu oyuna sokmada daha iyi bir gününde olmalı. Volkan yok ama geri paslarda Fernandao, Tolga’yı hataya zorlar. Şenol Güneş kadar onu tanıyan azdır zaten...

Bursa’yı en çok zemin zorlar

İsmail Köybaşı yok ve Ramon Motta da çok şüpheli... Savunmanın alıştığı hatta bir şekilde liderliğini haykıran Ersan’ın yokluğunda Bursaspor orta saha ve hücumu oyunu orada oynamak isteyecektir. Zaman zaman baskıyla, zaman zaman da denge oyunu ve hızlı direkt oynayarak... Tabii burada Galatasaray maçında olduğu gibi harika bir zeminle karşılaşmayacaklar. Bursa orta sahasını en çok zorlayacak olan bu olur. Fakat solda Necip, merkezde Atınç’la Bursa’nın hücum gücünü yavaşlatmak için çok yüksek konsantrasyon lazım. Uğur, sol bek için daha yeterli olsa her halükarda da Şener ve Şamil orayı çok zorlar. Bursa için maçın kritik noktası burası.

Kartal, kombine edebilirse...

Beşiktaş’ın avantajı ise orta saha... Eğer Atiba, sol beke gitmek zorunda kalmazsa ideal Veli-Atiba-Sosa üçgeni olacak. Belluschi-Ozan-Josue üçlüsüyle başa çıkabilmek için en ideal fizik ve teknik durumda olmak lazım. Beşiktaş, eğer Gökhan ve Olcay’la bu üçlüyü iyi kombine edebilirse Bursa’yı bu zemin şartlarında geriye itebilir. Aksi takdirde 2. yarının başından bu yana süregelen gerileme. Bursa’yı bir adım öne geçirir.

Bütün hafta bunu konuşuruz

Bursa’da savunma, karta yakın. Hem Civelli hem de Serdar Aziz... Gökhan, Olcay ve Demba Ba burada skor ve kart çıkarabilirler. Ancak benzer şeyleri Beşiktaş savunması için de söyleyebiliriz. Herkes Fernandao’yu konuşuyor. Ancak Bursa’yı farklı yapan ve onu rahatlatan, orta sahadan gelen ekstra oyuncuların performansı. Eğer Bursa orta sahası, standart oyunlarını oynarsa Beşiktaş’ın neden stoper (!) ve sol bek almadığını bütün hafta konuşuruz. Beşiktaş, hiç kuşkusuz sezonun en kritik maçına çıkacak.

YORUM YAZ