MENÜ

En kritik maç Kasımpaşa

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

1- Avrupa'dan eleniş sonrası Adana maçında ritm kaybı çok hissedilmedi. Ancak ardından gelen 2 maçın ligde Beşiktaş’ı en çok zorlayan iki stil olması şanssızlık oldu.

2- Güneş, ligin ikinci yarısında rotasyonu daralttı. Bu başta iyi de sonuç verdi. Ancak şu anda diğer oyunculara da ihtiyaç var. Şansı, bu oyuncuların yüksek tecrübede olması.

3- Teknik ekip Demba Ba'dan sağlığı müsaade ederse daha fazla yararlanacaktır. Artık o noktaya gelindi. Ama bu, Cenk’i unutmak anlamına gelmiyor. Cenk dönebilir.

4- Ceza alması halinde Bursa'da Anderson Talisca’nın yokluğu aranır. Ancak kritik maç Kasımpaşa. Onlara karşı daha sağlam bir orta sahayla durmak avantaj bile olabilir.

Üst üste 2 kayıp şanssızlık Avrupa Ligi’nden elendikten sonra takımın ritminin belli oranda düşmesi normal. Takım, 2 zorlu kulvarda bir momentum yakalamıştı. Yani 110 engelli koşan bir atlet gibiydiler. Atletler ilk engele kadar 7-8 adım atıp hızlanır. Sonra uçuş gelir ve sonraki engellerin aralarından 3 adım atılıp her biri geçilir. Beşiktaş da buna benzer bir ritme alışmış çok iyi seyrediyordu. Avrupa’dan eleniş sonrası Adana maçında bu ritm kaybı çok hissedilmedi. Ancak ardından gelen 2 maçın ligde Beşiktaş’ı en çok zorlayan iki stil olması şanssızlık oldu. Beşiktaş ilk Başakşehir mücadelesinde Emre oyundan çıkana kadar belki deplasmandaki maçtan daha çok zorlanmıştı. Fenerbahçe maçında ise oyun zor olmasa da Başakşehir’in Antalya’da son dakikada gelen galibiyet golünün yarattığı ruh hali etkili oldu. Son saniyede 9 kişi karşısında kendi kalesine gol atmanın sadece şanssızlıkla açıklanamayacağı kesin. Saçma bir paniğe teslim oldular.

Güneş, sıkıntıyı çözebilir

Şenol Güneş, en iyi formunda değil. Lyon maçlarında yaptığı hamlelerin ardı ardına tutmayışını bizzat kendisi anlattı. Fenerbahçe maçında Necip’in oyuna girmesini gerektirecek bir rakip orta saha aktivitesi de yoktu. Gökhan İnler topu tutmak açısından daha mantıklı bir tercihti. Ama bunlar olur. Son saniyede o gol gelmese bunlar konuşulmayacaktı. Güneş, ligin ikinci yarısında bilerek rotasyonu daralttı. Bu başta iyi de sonuç verdi. Ancak şu anda diğer oyunculara da ihtiyaç var. Şansı, bu oyuncuların yüksek tecrübede olması. Bu sıkıntının altından kalkabilir.

Cenk Tosun unutulmaz

Fenerbahçe maçından önce antrenmanlarda Demba Ba’nın ne kadar formda olduğu haberleri geliyordu. Ben de onu maçın başında 60 dakikalık bir süre için oynatabileceğini, olmazsa sonra mutlaka oyuna alacağını söyledim. Cenk’in takımın bu aşamaya kadar gelmesindeki rolü büyük. Geçen sene şampiyonluk sonrası hocanın, ismini zikrederek yeterince şans veremediği için üzgün olduğunu söylediği tek oyuncu o. Ona güveniyor ve bunda bir sakınca yok. Bazen hocalar, form durumları başka şeyler söylese de bu tip kararlar alırlar. Demba Ba’dan sağlığı müsaade ederse daha fazla yararlanacaktır. Artık o noktaya gelindi. Ama bu, Cenk’i unutmak anlamına gelmiyor. Cenk dönebilir.

Talisca aranır ama...

Biz, Talisca’yı forvet özellikleri, özellikle de şutları sebebiyle övüyoruz. 10 numara performansıyla değil. Ligde sadece 2 asisti var. Bu çok yetersiz. Sosa bu sene sadece 1242 dakika oynadı ama 3 asistte. Geçen yıl ligde tam 12 asist yaptı. Asist öncesi kilit paslarını da hesaba katın. Talisca’nın kritik maçları çözecek çok enteresan golleri onu parlak bir yıldız yapıyor kuşkusuz. Bu yüzden seviliyor. Ama yönetim, Sosa’nın yerini dolduramadı. Gerçek bu. Talisca’nın yokluğu aranır. Ancak Şenol hoca, gole giden paslar konusunda Oğuzhan ve Tolgay’dan da destek alacak yolları bulabilir. Buradaki kritik maç Kasımpaşa... Onlara karşı daha sağlam bir orta sahayla durmak avantaj bile olabilir.

YORUM YAZ