MENÜ

En iyisi kazanamadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gaziantepspor’un attığı golün anlattığı şeyler var. Serdar’ın durumu, normal şartlarda büyük takım oyuncusu için faul. Serdar da ona oynuyor. ‘Çal faulü bitsin’ diyor hakeme. Normal şartlarda çalması lazım ancak hakemin standart hakem olması tutuyor. Gaziantep-Gençler maçını yönetir gibi. Devam diyor. Antep çıkıyor. Golü atıyor.

O ana kadar maça hiçbir ortaklığı olmayan, erken ve Sosa’nın usta ve bezdirici golüyle erkenden yenik duruma düşen Antep savunma açısından diriliyor.

Beşiktaş’ın tüm santrforlarını, tüm hücuma dönük orta sahalarını sahaya sürmesi de Gaziantep’in çıkabilmesi için gerekli kanalları bulmasına yardım etmiyor. Hücumda yoklar... Chibuike’nin atılması sonrası bunun için zaten fazla imkan da kalmıyor. Ancak Beşktaşlı oyuncularda panik var. Sosa hakemin barajı saymasına bile tahammülü yok. Arsenal, Tottenham ve Liverpool deplasmanlarında dahi sakin kalan takım, Osmanlı Stadı’nda eksik ve çıkacak hali olmayan Antep karşısında dahi panikliyor. Çünkü kaybedecekleri büyük bu kez. Sosa’nın bu haykırışı da buna aslında. Gereksiz paniğe...

Sükuneti sağlayamıyorsa...

Bilic’in oyuncu, tatkik, diziliş ve strateji anlamında yaptığı hiçbir şeye itiraz edilemez. Ama Sosa’nın işaret ettiği bu paniğe çare bulamıyor. Gökhan’la, Sosa’yla, Ba’yla, Tolgay’la, Olcay’la pozisyonlara giriyorlar ama sakin olamıyorlar bir türlü. Gerçekten hiçbir itirazım yok Bilic’in tercihlerine, hepsi doğruydu. Ama o sükuneti sağlayamıyorsa, ne yapsan boş.

Bilic’in derbileri kazanamayışının nedeni de belki bu.

En iyisini onlar oynuyor. Ama olmuyor.

YORUM YAZ