MENÜ

En iyi organizasyon

Abone Ol Google News

Bu Milli Takım evrensel anlamda bu topaklardaki en iyi organizasyon. En azından dün akşam itibarıyla bunu söylemek hiç de abartılı değil. Hatta belki de az bile. Yetenek ve tecrübe açısından öyle olağanüstü bir birikimimiz olmasa da olağanüstü bir organizasyonla sahadaydık. Hem de rakip bu konularda fersah fersah öndeyken... Yakın oynadık. İşin sırrı buydu. Pogba’dan başlamak üzere top almalarına izin verdik ama düşünmelerine izin vermedik. Burak’tan başlaşayarak, Dorukhan ve Mahmut’tan devam ederek ve özellikle Hasan Ali’nin, Mbappe’yi sindirmesiyle bir robot takım gibiydik. Bunu Türkiye’de bir takıma, herhangi bir ekibe yaptırabilmek kolay iş değil. İkinci yarıda Fransa bütün riskleri almışken bu kadar doğal bir şekilde bu kadar beton gibi durabilmek inanılmazdı. İzlemeyenler şu kadarını bilsin. Pozisyon vermedik. Burak da 2 net poziyon kaçırdı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Yabancı sınırlması lazım mı? Değil. Rekabet ve akıl lazım.

Maçın starı

Bu maçın yıldızı öncelikle planı çizen Yani Şenol Güneş... Ama onu sindiren soğukkanlı bir şekilde sergileyen paniklemeden uygulayanlar da krediyi alacaktır. Yıldızı seçmek zor. Çünkü yıldız takımdır. Güneş’in yanına Mert Mahmut, İrfan’la çizilen üçgeni tamamlayan Dorukhan’ı Ve Bu üçgenin yaratıcısı Abdullah Avcı’yı da eklemek lazım.

Haberin Devamı

Maçın olayı

Güneş planı, görevlendirmeleri yaptı. Peki acaba bu kadar mükemmel bir uygulamayı bekliyor muydu? Sanmıyorum. Önemli olan direnç noktalarıdır. Sanırım buradaki ilk direnç noktası Hasan Ali’nin Mbappe’ye meydan okuması oldu. Gerçekten her türlüyü övgüyü hak eden bir resttti bu. Ayakta alkışlamak lazım.

Kısa mesaj

İyi planlanmış soğukkanlı bir metodu uygulayabilecek preofesyonellerin varsa her şey mümkündür.

YORUM YAZ