MENÜ

Emenike out Alper in

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Rakip yarı alana çok yavaş gidebildi Fenerbahçe. Ve orada kalamadı. Dönen topları toplayamadı.

Bu sürpriz değil ama genelde Fenerbahçe bu dengedeki oyunlarda topa sahip olur en azından. Rakip iyi savunma yapıyorsa yana çalışır ve bekler. Bu kez farklı olarak topa sahip olmak da mümkün olmadı. 70. dakikaya girildiğinde Erciyes %53 topa sahip olan taraftı.

Erciyes, Caner ve Gökhan'ın önünü çiftleyip hep zamanında geri koştu. Sivasspor'un geçen hafta ihmal ederek hep oyunun içine, hücuma soktuğu Gökhan hiç rahat olmadı. Çıkmak zordu. Çıktığında rakip tehdit ediyordu. BU çiftlemeyle özellikle Caner'in arkasına az ama öz sızıp pozisyon potansiyelini elde ettiler. Onlar da özellikle Cenk Ahmet'in yanlış şut -pas tercihleriyle pozisyonlardan uzak kaldılar.

Sarı - Lacivertliler eğer rakip savunma işi sıkı tutuyorsa Caner ve Gökhan'la hücumu genişleterek iş çözen bir ekip. Rakip buna çare bulunca orta sahasının rakibi zorlaması gerekiyor. Ama o özellikleri yok. Delemiyorlar. O zaman sırtı kaleye dönük olup orta sahayı oyuna sokan bir santrfor gerekiyor. Emenike ne o adam, ne de kendi en iyi durumunda... Sonuç, idealinden çok uzakta olan bir Erciyes savunması karşısında dahi duran toplar dışında üretemeyen bir Fenerbahçe.

Alper'in ilk icraatı topla oynama


Bu durum Emenike - Alper değişikliği sonrası belli oranda değişti. Orta sahada bir kişi artan Fenerbahçe, Alper'in yüklenmeleriyle başka bir şey denemeye başladı. Bir kişi fazla olmak Raul ve Topal'a da zaman zaman hücuma eşlik etme olanağı tanıdı. Bu topla oynama oranlarına da anında etki etti. 90. dakikada Fenerbahçe topa %51 sahipti bu yeni planla.

Rakip alanda topa sahip oldular. Pozisyon çıkmadı belki ama bir penaltı ve 3 puan çıktı.

YORUM YAZ