MENÜ

Elektrik kaybı

Abone Ol Google News

Bazı yönleriyle daha iyi takım dünkü Fenerbahçe... Geçen seneden ciddi bir farkı ise elektriği zayıf takımın. Uysal bir ekip bu. Geçen sene Bursa deplasmanında son dakikada Bursa maçı beraberliğe getirdiğinde stoper Egemen’i yollayıp galibiyeti nasıl alıyordu bu ekip? Yüksek tansiyonuyla, elektriğiyle... Herkesin bir meselesi vardı geçen sene olup bitenle. Kimse normal oynamıyordu bu oyunu. Kabul edelim çoğunluğun meselesiyse Ersun Yanal’laydı. Hiç sakin kalmamıştı ekip. Hep yüksekti. Hep oyundaydı... Yanal bilerek ya da bilmeyerek takımı hep yüksek tutuyordu.

Haberin Devamı

Şimdi durum farklı. Meseleyi çözdüler. Yanal gitti.

Geçen yıldan daha iyi ve yaratıcı bir orta saha olmasına rağmen kanatları geçen yılın yarısı kadar çalışmıyor bu sebeple. Bu zor bir durum. Dün bu durumdan çıkışın Emenike-Emre kavgasıyla yaratılan elektrikle oluşu ironik. Seyircinin ıslıklaması... Emenike’nin anında cevap verişinin ortaya çıkardığı elektrik biraz olsun kendisine getirdi Fenerbahçe’yi. Ama sadece biraz.

Fark var

Geçen seneyle arada büyük fark var. Fenerbahçe geçen sene orta saha/savunma göbeği bütünleşmesini ve önde baskısını bulabildiği her maçta ya da bölümde oyuna hakim olduğu için iki bekini oyuna sokup alanı genişletip, akın sürekliliği sağlayarak bir şekilde skor buldu. Mutlak şekilde...

Haberin Devamı

Dün ise kimseyi demarke pozisyonda kaleyle muhatap edemedi. Gol dahil, Sow’un 64’te attığı kafa bunun tek istisnası.

Dün bir kez daha görüldü ki, Fenerbahçe sadece Yanal’ı değil, elektriğini ya da asıl meselesini kaybetmiş belli ki... İsmail Kartal’ın şansı ona duyulan sempati ve rakiplerin durumu.

YORUM YAZ