MENÜ

Eldeki kadro 3'lüye yakın

Abone Ol Google News

Karacabey Belediye maçında ben de eldeki alternatif oyuncuların görev alması gerektiğini düşünüyorum. Ancak Erol Bulut açısından bakıldığında, muhtemel bir elenme, varolan krizi patlama noktasına getirebilirdi .Başından beri eldeki kadronun 3’lüye çok yatkın olduğunu düşünüyorum. Stoperde Gökhan ya da Novak’ın, kanatlarda Caner ve Sangare’nin yer aldığı çift santforlu bir kadro 3-4-1-2 dizilişiyle etkili olabilir.

Haberin Devamı

‘Kadro seçimi anlaşılabilir’

Erol Bulut’un Karacabey Belediye karşısındaki kadro seçimi, as oyuncuları riske ettiği gerekçesiyle çok eleştirildi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Erol hoca yeni bir diziliş ve sistem denedi. Muhtemelen oyun kurulumundaki değişiklikler sebebiyle bir de kaleciyi değiştirmek istemedi. Kaleci sadece topu tutan oyuncu değil, sistemin işleyişinde de temel rolü var. Hem 3’lüye yakın bir savunma hem de baklava orta saha gibi oynayınca herhalde kaleciyi değiştirmeyi de riskli görmüş olmalı. Ben de eldeki alternatif oyuncuların görev alması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda Erol hocayı eleştirmek yanlış değil. Ancak onun açısından bakıldığında şunu da unutmamak gerekir. Muhtemel bir elenme, varolan krizi patlama noktasına getirebilirdi. Onun yerine hoca sistemin işlemediğini görerek bir revizyon denedi. Bunun yanı sıra eleştiri oklarının döndüğü tecrübeli oyunculara da güvendiğinin altını çizmek istedi.

Haberin Devamı

‘Transfer işi bırakılmalı’

Transferde son dönemde stoper ön plana çıksa da Gustavo’nun alternatifsiz olduğu görüşü de var. Orta sahaya takviye gerekir mi?

Fenerbahçe’nin kadrosu ve özellikle orta sahası, Beşiktaş ve Başakşehir ile birlikte şu anda ligin kağıt üzerinde en iyilerinden. Artık transfer falan işlerini bırakıp, kepengi kapatıp eldeki oyuncuları nasıl maksimum değerlendirebiliriz çalışmasına ihtiyaç var. Fazlasıyla transfer zaten yapıldı.

‘Fenerbahçe’nin planı önemli’

Gaziantep karşısında nasıl bir Fenerbahçe ve nasıl bir maç bekliyorsunuz? Kalede Oytun’un oynaması takımı etkiler mi?

Ben başından beri eldeki kadronun 3’lüye çok yatkın olduğunu düşünüyorum. Hocanın uygulamasında farklı olarak savunmada Gustavo’yu değil sol ya da sağ stoper olarak Gökhan Gönül ya da Novak’ın olduğu, orta sahanın kanatlarında ise Caner ve Sangare’nin yer aldığı bir yapının iki santrforla birlikte etkili olabileceğini düşünüyorum. Yani 3-4-1-2 gibi bir diziliş Fenerbahçe’nin elindeki kadroya uyar.

‘Gaziantep pozisyon veriyor’

Gaziantep’in doğru değerlendirildiğini düşünmüyorum. Evet, sonuç alabilen bir ekip. Sumudica pratik bir hoca. Ancak Başakşehir maçında İstanbul ekibinin bir gol kaçırma rekoru kırdığını söylemek mümkün. Yani Gaziantep pozisyon veriyor. Diğer yandan Sumudica çok başarılı bir dönem geçirse de büyük maç performansları oyun olarak asla diğer maçlara yaklaşmıyor. Galatasaray karşısında izlediğim Gaziantep korkunç bir durumdaydı.

‘Oytun’a güvenilebilir’

Dolayısıyla burada kritik olan Gaziantep’in performansından ziyade Fenerbahçe’nin ne seviyede bir plan ve direnç ortaya koyacağı. Erol hoca 3’lüye döner mi bilmiyorum ama sezon başındaki savunma standardı bile yeterli olabilir. Ben Oytun’un fiziğine rağmen ligdeki çoğu kaleciden daha dinamik ve çevik olduğu kanaatindeyim. İzlediğim kadarıyla üzerine yatırım yapılabilecek, güvenilecek bir standardı var.

Haberin Devamı

‘Yönetime çok zarar verir’

Kicker’in iddiasına göre Max Kruse, Fenerbahçe’ye karşı açtığı 7.5 milyon Euro’luk tazminat davasını kazandı. Bu gelişmenin yönetim üzerindeki yansıması nasıl olur?

Ali Koç yönetimi futbolda başarıyı getiremeyebilir. Basketbolda sıkıntı da yaşayabilir. Sportif olarak her şeyin oturması zaman alabilir. Ancak böyle basit bir kontrat meselesinden 7.5 milyon Euro’luk bir zarar ortaya çıkacaksa insanlar, “Peki biz neye güvendik? En azından Koç ismi bunları ortadan kaldırır diye düşündük” diyecektir. Baştan beri takınılan, “Kruse bir pokerciydi” tavrı yanlıştı. Çünkü bir pokerci oyunu, riskleri iyi hesaplayabilen, karşısındakinin gözünün içinden zaaflarını anlayabilen adamlardır çoğu zaman. Kumarbaz ise farklıdır. O, en büyük riske bile bahis yapar. Eğer bu davanın sonu iyi hesap edilmediyse ve Almanya’dan gelen haberler doğruysa hesabın düzgün yapılamamış olması Koç Yönetimi’ne çok zarar verir.

YORUM YAZ