MENÜ

Eksiklerine rağmen favori

Abone Ol Google News

Trabzonspor’un kadro derinliği, oturmuş oyunu, kendine güvenli iş bitirici forvetleri ve ligin en iyi kalecisinden biri olan Uğurcan’ın net katkısı onları herkesten farklı kılıyor. Normal şartlarda Trabzonspor bu kadar kolay gol atıp, zor gol yerken favori ilan edilir. Benim de sezon başından beri 1 numaralı favorim onlar. Ancak son 3 haftadır, özellikle Rize maçının ilk yarısında ve Fenerbahçe kupa maçının son dakikalarında iyice kendini gösteren oyun kuramama sıkıntısı baş ağrıtabilir.

Haberin Devamı

Oyunu rakibe veriyorlar

Trabzonspor, ligdeki iki Fenerbahçe maçında ve İnönü’de de benzer sıkıntılar yaşamıştı. Bunda bir iyileşme beklerken, bölüm bölüm de olsa oyundan tamamen kopulan Rize maçındaki ilk 45 dakika, Fenerbahçe kupa mücadelesindeki 20 dakika daha değişik bir mesaj verdi. Sosa, Guilherme, Ndiaye, Abdülkadir gibi topla son derece iyi, oyun görüşü çok sağlam oyunculara rağmen oyunun bu kadar rakibe verilişinin sebeplerini Hüseyin hoca mutlaka araştırıyordur. Özellikle Nwakaeme’nin olağanüstü katkısına rağmen savunma yönünde eksik kalışı gibi hücum oyuncularının orta sahaya destek vermeyeşinden mi yoksa toplam bir fizik eksiklikten mi kaynaklanıyor...

Haberin Devamı

Savunma şampiyon yapar

Bordo-Mavililer eğer Sörloth, Nwakaeme gibi oyuncuların skor katkısını bu seviyede tutabilirse, zor fikstürüne rağmen yine şampiyonluğun en büyük adayı olur. Öte yandan mesela Fenerbahçe’nin Muriç ile girdiği hücum krizi Trabzonspor’un da başına gelirse, o zaman Bordo- Mavililer’i ayakta tutacak olan 90 dakikalık iyi dirençli topa sahip olan bir oyun olmalı. Galatasaray ve Başakşehir bunu büyük oranda sağlamış görünüyor. Trabzonspor rahat kazanıyor çünkü hücumu mükemmel işliyor. Ancak bir takımı önce savunması şampiyon yapar. Hüseyin Çimşir sorunu bulup, çözümü ortaya koyarsa her şey onlardan yana.

YORUM YAZ