MENÜ

Düzelirken bozmuş!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk yarıda Galatasaray 3’lü savunması Cavanda - Semih - Carole’den oluşuyordu. Çok riskli bir ofsayt taktiği uyguladılar. Savunmayı neredeyse orta sahada kurdular ve rakibi 6 kez bu tuzağa düşürdüler. Trabzonspor bundan bir kez kaçabildi. Dolayısıyla başarılı oldular.

Peki bu kadar risk alıp ne yaptılar? Yüzde 42 topla oynama ve 0 pozisyon.

Bu riski alıyorsanız yüzde 60 topla oynayıp bir 5 pozisyona da girmek gerekir. Yoksa ne gerek var ki?

Tudor’un planı kuşkusuz bu değildi. Savunmayı bu kadar önde kurması, oyunu Sneijder, Bruma ve Yasin’i fazla koşturmadan rakip ceza sahası çevresine yıkmak amaçlıydı. Carole ve Cavanda’nın hızlı oyuncular olduklarından arkaya kaçan olursa da yakalamayı düşünüyordu. Ve fakat bu oyunda topu ileride tutacak iki temel aktör gerek. Birincisi bir Fabregas. Topu en uygun opsiyona en fazla Zaman kazandıracak şekilde atabilen bir orta saha, bir de arkası dönük takıma katkı yapabilecek orta sahaya ayna olabilecek bir pivot santrfor. Podolski ve Tolga tercihleriyle bu oyunu oynamak kolay değil. Tudor’un önde oynamak ve Sneijder, Yasin ve Bruma’yı minimum geri koşturma amacını anlıyor ve takdir ediyorum. Ancak 0 pozisyon ve yüzde 42 topla oynama oldu mu iş yürümüyor demektir.

Ofsayt taktiğini çözseler...

Bu oyunda Trabzonspor’un başarısızlığı bu basit ofsayt taktiğini çözememesi oldu. Eğer çözseler oyun çok erken kopardı.
İkinci yarının hemen başındaki şahane gollerini ise ayakta alkışlamak lazım. Yanal’ın aradığı arzuladığı işte bu. Baskı. Dikine alan açan paslaşmalar, Yusuf’un harika boşa koşusu ve mükemmel vuruş. Yanal işte hep bunu istiyor. Kapılan top 4 saniyede gol.

62’de Sneijder’in oyundan çıkmasını eleştirmek o ana kadarki oyununu gördükten sonra mantıklı değil. Ancak 3 dakika sonra rakip kırmızı kart görüp Galatasaray maçı toplamda sadece 2 isabetli şutla bitirince, insan acaba mı diye soruyor.

Galatasaray Sinan’ın boş kaleye kaçırdığı dışında fazla oynadığı 30 dakika hiçbir şey bulamadı.

Tudor bir şeyleri düzeltmeye çalışırken çok şeyi bozmuş gibi. Kendi kadrosunu kurmasını beklemekten başka çare yok.

YORUM YAZ