MENÜ

Düşük viteste kazandılar

Abone Ol Google News

Galatasaray geçen yıl bu zamanlarda evindeki baskı oyunlarıyla şampiyonluğa ulaşmıştı. Bu yıl lige başlarken salt set oyunlarıyla oyun kurmaya çalıştılar ve zorlandılar. Şimdiyse top sahip olduğu maçlarda dahi çok hızlı boş alana dönmeye çalışan bir geçiş oyunu sergiliyorlar. Bu kadar kısa sürede bu kadar değişebilmek gerçekten ilginç. Bu, kuşkusuz Emre ve Onyekuru’nun kadroya dahil oluşu ve Feghouli’nin yeniden doğuşuyla mümkün oldu. Lemina’nın yokluğunda geçen hafta Belhanda bu hafta Taylan’la da başarılı olabilmek de değerli. Büyün bunlar Marcao, Ömer, Seri ve Mariano’nun topu hızla hiç beklemeden boş alana aktarmak için gösterdikleri yoğu çabaya dayanıyor. Sağdan sola, özellikle derinliğe atılan toplarla Galatasaray kontrol edilmesi zor bir dinamizme ulaştı. Dün kendilerini çok yormadan düşük viteste kazandılar. Falcao ve Onyekuru biraz dikkatli olsa çok daha büyük fark da mümkün olabilirdi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Galatasaray topa sahip oluyor ancak savunma güvenliği hep öncelikli. Bu geçtiğimi yıllardan farklı bir çizgi. Bakalım bu 6 maç için bu oyun yetecek mi?

Haberin Devamı

Maçın starı

Ömer yine iş bitiriciydi. Donk’tan Onyekuru’ya hemen herkesin kendi standardını yukarıya çektiği bir gerçek. En büyük farkı ise Mariano yaratıyor. Takımın oyun kurucusu demek mümkün. Onyekuru, Saracchi’nin varlığı daha manalı kılan o. Ya da tam tersi. Oyuna gerçekten damga vurdu.

Maçın olayı

Duran toplar ve kornerler özellikle Ömer Bayram’ın ayağından çok değerli fırsatlara dönüşüyor. Korner yerleşimleri ve hareketlenmeler Galatasaray’ın işini çok kolaylaştırıyor. Dün bu sayede daha maç başlamadan bitti neredeyse.

Kısa mesaj

Ligin en zor deplasmanlarından Sivas’la başlayacak Beşiktaş ve Başakşehir, Trabzonspor maçlarını da içeren 6 maçlık periyot. Kader yolu açıldı...

YORUM YAZ