MENÜ

Direkt oyun

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın başından itibaren Fenerbahçe’de geçtiğimiz haftalardan farklı olan ve oyununu değiştiren yegane davranış geçiş oyununa meyillenmeydi. 6. dakikaya kadar gelen 2 gol ve 3 net pozisyonun anlattığı bu.

Fenerbahçe, Giuliano ve Valbuena gibi iki oyuncuya sahipse bu oyuncuları kaleye çekilecek şuttan maksimum 2 mümkünse 1 pas önce topla buluşturmalı. Bunun istisnası olur. Ama sadece istisnası olur. Fenerbahçe kaptığı toplarla hemen kalaye yönlendi. Kimse yana dönmedi. Seyircinin beklediği ve istediği bu. Direkt oyun...

Çullandılar

Bu oyunu orta sahanızı ve savunmanızı öne çıkarmadan oynamak mümkün değil. Fenerbahçe kendi sahasında bekleyerek kontraya yatacak bir oyuncu grubuna da sahip değil. Dün maçın başında Aykut Kocaman’ın ekibi doğrusunu yaptı. 2. bölgedeki top kazanımlarının ardından sete dönmek yerine çullandılar. Neustadter ve Souza hariç, Neto dahil hemen herkesin yapmaya çalıştığı buydu. Giuliano, Dirar ve Valbuena kanattan ziyade içeriden rakibi zorladı. Uğraştıkları alan daha dar ve merkezdeydi.

Soldado’nun sıkıntısı...

Ne 2-3 arasına yerleşip enine top çevirdiler ne 1. bölgeye yerleşip kontra aradılar. 2’de baskı yapıp kaptıklarını set oyunu aramadan akına yönlendirdiler. Bunun sonucunda belki atamayabilirlerdi. Çünkü Soldado, İspanyol oyuncuların özellikle de santrforların içine düştüğü sıkıntıyı yaşıyor. Türkiye ile İspanya arasında net bir ters bağlantı var. Buradan oraya transferler büyük oranda başarılı olurken oradan buraya iş aynı ölçekte yürümüyor. Soldado’nun da Negredo gibi Ada görmüşlüğünün onların lehine bir durum yaratacağını düşünüyordum. Oyunlarında bunun etkilerini görsek de sonuçlarda aynı etki yok. Buna rağmen Fenerbahçe, Soldado dışında oyuncularını pozisyona soktu. Aykut hocanın bu direkt oyuna geçişinin yarattığı fark taraftarı rahatlatmış olmalı.

Yeterli bir mesaj

Ancak ikinci yarıda kopmalar başladı. Giuliano’nun kanada gitmesi, orta saha komutasını zayıflattı. Savunma özellikle Neustadter’in güvensizliğiyle geriye çekildi ve Malatya orta sahasına oynama imkanı doğdu. Kocaman’ın yaptığı değişikliklerin bu eksiklikleri gidermek konusunda pek ilerleme sağladığını söylemek mümkün değil. Ancak yana oyundan vazgeçilmiş olması bu hafta için yeterli bir mesajdır. Buradan devam etmek lazım.

YORUM YAZ