MENÜ

Diego'suz bir plan lazım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Böyle bir kadroyu böyle bir arzuyla oynatmak kolay değil. Bu açıdan Pereira çok başarılı.

Böyle bir kadroyu, yıldız psikolojisi çerçevesinde dengeli bir şekilde sahaya sürmek daha da zor. Burada soru işaretleri ve bilinmizler var. Ancak ne olursa olsun sahne Türkiye’yse rakip ceza sahası çevresinde olmak şart. Her zaman her şartta... Dün Fenerbahçe son saniye 3’lüğüyle bu sayede kazandı.

Detayına bakarsak: Normal şartlarda böyle bol hücumculu bir kadronun ceza sahası etrafında etkili ve organize ama savunmada açık veren bir oyun oynamasını beklersiniz. Ancak Pereira önden başlayarak çok iyi basan ve Antalya’ya koridor bırakmayan bir yapı kurmayı başarmıştı. Alves’in de olmayışının avantajıyla Eto’o’ya hücum alanında hiç top aldırmayan bir takım savunması organizasyonuyla oynadılar.

Antalya’nın kaleyi bulan ilk şutu Kjaer’in dengesiz çıkışı, Kadlec’in çok dengesiz uzaklaştırma çabasıyla 70’’e gol oldu. Ancak gariptir, Nani’nin golü öncesindeki 5 dakikada Hasan Ali’nin kanadını
kullanarak yarattıkları ceza sahası çevresi kalabalığı dışında organize olamadılar. Son 1 dakika dahil. Buna rağmen ceza sahsı içine girdiklerinde ise Van Persie’nin harika asisti dışında şaşırtıcı bir
kararsızlıkla akınları sonuçlandıramayışı çok ilginçti. Anlaşılmaz bir tedirginliği vardı.

Ancak asıl sorun her ne kadar azaltma yoluna girdiyse de topu Diego’nun 3 defa dürtmeden oyuna sokamayışının hız kesmesinden.

Tabii bunda Yusuf Şimşek’in Fenerbahçe kanat oyuncularını içeriye yönlendiren oyun tarzının rolü büyük. Fenerbahçe’yi her seferinde daha iyi bir takım yapan Caner yoksa bu alanlara çözüm üretmek rakip için daha kolay oluyor kuşkusuz. Fakat ne olursa olsun böyle bir hücum gücüyle bunu aşabilmek lazım. Antalya Kadir’i de savunmaya sokarak Fernandao’yu neredeyse hiç kullandırmamayı başardı.

Fenerbahçe daha da yüklenip sonuç istediği son dakikalarda ise Fernandao dışarı alınmıştı. Yapamadılar.

Pereira’nın 2 santrforlu ve Diego’lu oyunun peşinden gitmesinde saygı duyuyorum. Ancak özellikle Caner’siz oynayacaksa bu oyunun hem yaratıcılık yönünden sorun yaşaması muhtemel.

Pereira Diego’suz da bir plan üretmeli.

YORUM YAZ