MENÜ

Diego Beşiktaş'ta olsa...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ne Aykut Kocaman’ın ne de Ersun Yanal’ın futbolunda Diego’nun pozisyonu yok. Alex’e dahi yer bulunmayan bir oyundan bahsediyoruz. İsmail Kartal bunu değiştirecek bir model ortaya koymuyor.

Diego önde kendisine pas ya da duvar olacak, arkaya atacağı toplara sızacak bir forvet ister. Emenike bu iki tarzın da oyuncusu değil. Eldeki bu tarz tek golcü Pierre Webo

Benim iddiam, Beşiktaşlı Jose Sosa’yla Diego Ribas’ın yerlerini değiştirmemiz halinde iki oyuncunun performanslarının da aynı şekilde yer değiştireceği...

1- Diego’nun bir form sorunu var.

2- ispanya’dan Türkiye’ye transfer olan oyuncuların büyük çoğunluğunda görülen uyumsuzluk da söz konusu...

3- Ayrıca Diego geçen senenin şampiyonu Fenerbahçe’nin eksiklerinden biri de değildi. İhtiyaç delici ve dinamik orta sahalardı.

4- Hatta ne Aykut Kocaman ne de Ersun Yanal’ın futbolunda Diego’nun pozisyonu yok. Alex’e dahi yer bulunmayan bir oyundan bahsediyoruz.

5- İsmail Kartal bu durumu değiştirecek yeni bir model ortaya koymuyor. Yani 4-4-1-1 ya da 4-3-1-2’yi denemiyor. Denese dahi bu durgun orta sahalarla sistemin işlemesi kolay değil.

6- ’Genç’ oyuncularla, ikinci takım oyuncusu kategorisine düşmek de Diego’nun moral motivasyonuna katkı sağlamıyor.

7- Ancak en önemlisi temelde aklı sürekli hücumda bir pas oyuncusu olan Diego’nun topu ayağına aldığında yeterli pas opsiyonu bulamayışı.

Tek seçenekli hücum

Fenerbahçe’nin alana yayılma ve hareketlilik sorunuyla, top dolaştırma hızındaki düşüklük Diego’nun akıcı bir oyunun parçası olmasını engelliyor. Düpedüz sendeliyorr, şaşırıyor, bocalıyor. Bunu Sneijder de Galatasaray’da belli orranda yaşadı. Benim iddiam, Sosa’yla Diego’nun yerlerini değiştirmemiz halinde iki oyuncunun performanslarının da yer değiştireceği. İsmail Kartal bir pas oyunu vaat ediyor
ancak topu ayağına alan oyuncunun değil üç, bir pas seçeneğiyle oynamasını dahi sağlamakmümkün olmuyor. Fenerbahçe, Emre’nin Caner ve Gökhan’ı pozisyona sokacak paslarından başka bir seçenek yaratamıyor.

Gençleri değerlendiremeyiz

Bu kısır oyun gençlerin performansını değerlendirme konusunda da bize fırsat vermiyor. Diego’nun dahi performansını tam olarak değerlendiremediğimiz bir düzende profesyonel lige yeni adım atan çaylak
oyunculara puan vermek mümkün değil. Bu haksızlık olur. Düşünün Emre dışında zirve noktasında olan bir tek oyuncu dahi yok Sarı- Lacivertliler’de.

Brezilyalı yıldız basitçe:

1- Önde kendisine pas ya da duvar olacak bir santrfor ister. Emenike bu oyuncu değil.

2- Ve arkaya atacağı toplara sızacak bir ya da iki forvet arzular. Emenike bu da değil. Emenike bir destek santrfor. Bu işleri yapan bir temel oyuncunun yanında olmalı. Eldekiler arasında bir tek Webo bu sınıfta. Fenerbahçe için yeterliliği konumuz değil... Konumuz oyun özelliği. Fenerbahçe’nin Alper dışında delici bir orta sahasının olmayışı da onu kullanışsız kılıyor. Sarı-Lacivertliler’in orta sahası harika bir 5’e 2 kadrosu. Ancak -Rize ve Sivas maçlarındaki rakiplere bağlı performansları takdir etsek de- kaleye Ersun Yanal planı dışında nasıl gideceklerine dair bir yöntem henüz ortaya konulmadı. Caner ve Gökhan kaçabilirse oluyor. Yoksa kısır bir oyun. Kartal bunu çözebilecek mi? Sorunun ne olduğunu tespit ediyor mu? Bunları zaman gösterecek.

YORUM YAZ