MENÜ

Deplasman kaybetmez

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbolun en saçma kuralı-uygulaması, korner atılırken hakemin oyunu durdurup içeride itişen oyuncuları uyarması mı? Yoksa serbest vuruş atılırken atan istemese de baraj ölçmek için yaptığı ‘düdüğü bekle’ uyarısı mı? Hem de avantajı kullanmak istemeyen adama kırmızı kart gösterme pahasına... Quaresma, 60’da böyle saçma bir sebepten atıldı. Yanlış anlaşılmasın bir hakem hatasından bahsetmiyorum. Kuralın saçmalığı konumuz... Yoksa Q7 beklemesi gerektiğini biliyor. Hem de hakemin daha ilk yarıda sarı kart gördüğü pozisyonda onu atabileceğini de biliyor. Yani Q7’nin düşüncesizliği de kural kadar saçma.

Halbuki Beşiktaş ilk yarıda M’Bia-Okay ikilisinin tıkadığı yaratıcı merkez kanalı açmaya başlamıştı. Trabzonspor bu ikiliyle son derece iyi bir deplasman takımı... Kolay kolay Türkiye liginde deplasman kaybetmeyecek bir oyun merkezine sahipler. Yusuf’la golü bulmalarına rağmen Beşiktaş’ın hücumcu orta saha çeşitliliği bunu açmak için varyasyonlar sergilemeye başlamıştı. 49’da Töre ve Cenk’le bu savunmayı açığa düşürüşleri önemli bir örnekti.

Kırmızı, oyunu değiştirdi

Gol öncesi top durmadan faul kullanımı konusunda Şota haklıydı ama Q7’nin olağanüstü golü psikolojik üstünlüğü de ev sahibine vermişti. Şenol Güneş kenarda Mario Gomez’e iki santrforlu bir oyunu anlatırken Q7 dışarıda kalınca iş tamamen bozuldu. Ki Güneş’in bu değişikliği Trabzon’un odaklandığı yerin değişmesi demekti. M’bia ve Okay gibi yüksek kalite bir yeri zorlamak yerine, Yumlu ve Aykut’un üzerine gidecekti. Ki Trabzon’u böyle zorlamak çok daha kolay...

Ama kırmızıyla psikolojik olarak da dağıldılar. Şota bu avantajla oyunu hiç riske etmeden savunma oyununu yeniden inşa etti ve beraberliği kabul eden garanti bir deplasman oyunuyla 3 puanı aldı. Trabzonspor’un ligde ne yapacağını bilmek kolay değil. Ancak bu konsantrasyonla deplasman kaybetmeleri zor.

YORUM YAZ