MENÜ

Demirspor'u yenmek zor

Abone Ol Google News

İki takım da ilk yarıda orta sahayı alamadı yorumuna katılamam. Çünkü iki takım da bunu istemedi. Samet Aybaba rakibini önde baskılı ister, zaten biliyoruz. Pereira da topu daha çok direkt ceza sahasına indirip dönenleri ya da karşı presle aldıklarını değerlendirmek istedi. Dolayısıyla orta sahayı bypasladılar. Ancak istediklerini alamadılar. Fenerbahçe yine bu oyunu taşıyacak kanatlara sahip değil ya da Novak ve Nazım’da ısrar edip iyice ısıtmak lazım. Ferdi için bu iş zor. Bu problem halledilmeden 3’lü ya da 4’lü sorun çözülmez.

Haberin Devamı

İrfan oyunda kalırsa...

Mesut golü atmış olsa da geldiği günden daha hazır olduğunu söylemek güç. Onun için çocuk oyuncağı işleri yapmakta bile zorlanıyor. Belki bu gol ve serin hava onu kendine getirir. Tabii Serdar Dursun ve Valencia ile oynadığında yükü de azalabilir. Osayi de hâlâ aynı oyun titrekliğinde. Yere güvenli basmıyor. Benim için büyük hayâl kırıklığı olan Samatta da bildiğiniz gibi. Ancak Ferdi’yi bir kenara bırakırsak özellikle defansif oyuncuların planı anladıklarını söylemek mümkün. İrfan da biraz daha oyunun içinde kalmayı başarırsa bu takımın olmazsa olmazı olacağı net.

Haberin Devamı

Pereira çözüm bulmalı

Buradaki büyük soru işareti ise şu: Demirspor oyunu 65’ten sonra tamamen yarı alana yıkmışken nasıl olur da bunca kalburüstü orta sahaya sahip Fenerbahçe bir açık bulup kontradan rakibi zorlayamaz? Pereira konusunda bu kez daha ılımlıyım. Ama buna bir çözüm bulmazsa sıkıntı büyür. Öte yandan şunu da unutmamak lazım. Demirspor, Aybaba ile yıldızları arasında yıkıcı bir ego savaşı yaşamazsa ligin en zorlu takımlarında biri olur. Zor ve sert bir takım olacaklar. İçeride ve dışarıda.

YORUM YAZ