MENÜ

Değerli bir ders

Abone Ol Google News

Letonya, 2 isabetli şutta, 2 gol buldu. Savunmada alan adam paylaşımları ilk 2 maçın gerisindeydi. Burak'ın yorgun olması normaldi. Bu maç doğru değerlendirilirse, 7 puan kadar değerli bir ders olur.

Haberin Devamı

Çok güvenli bir takımın atacağı bir golle maça başladık. Sonrasında topa hakim olup oyunu yönlendirdik. İlk 35 dakikada iyi savunma yapıp şut verimliliğinde fark yaratan bir takımdan daha fazlasını da gösterebileceğimizi ispat ettik. 2. gol gelene kadar ön alan baskısı ve savunma kanatlarını da oyuna katarak yapılan hücumlardan net pozisyonlar çıkardık. İlk 2 maçtaki şut verimliliğimizde olmasak da 33’te

2-0’ı bulmuş olmamız çok önemli. Sonrasında Çağlar’ın üstün oyun kurma becerisine Ozan’ın katılmasına rağmen oyuna yüzde yüz sahip olup rakibi ‘biz bu işi yapamayız’ çaresizliğine itemedik. İşte bizim asıl sorunumu da aslında bu. Ozan Tufan, Okay gibi kahramanlar bu oyunu oynamaya kalktığımızda aynı yüksek verimi ortaya koyamayabiliyor.

Bir pivot bulamadık

Tabi bu skorun oluşmasında ilk 2 maçtaki şut verimliliğimizin bu kez Letonya tarafından sergileniyor oluşu da önemli. 2 isabetli şutta 2 gol buldular. 2-0’dan hemen sonra öyle bir akın yemek de eksi yazar tabii. Sağ kanatta yüksek topu alamayışımızın böyle golle tamamlanışı üzerinde durmalı. Savunmada alan adam paylaşımları ilk 2 maçın gerisindeydi. Önde Burak da yorgun göründü, ki bu normal. Sıkıştığımızda topu önde tutacak bir pivot bulamadık. Tabii bu durumda onca koronavirüs eksiği ve Hakan’ın kasığından yaşadığı sıkıntı da etkili oldu kuşkusuz.

Haberin Devamı

Oyunu soğutamadık...

Kulübede oyunu tutacak Taylan’dan başka yeterli orta saha yoktu. Bütün bu geçerli bahaneler bir tarafa eminim ki ilk goldeki duruş hatası Güneş’in en rahatsız olduğu unutmayacağı konu olmuştur. 2003’teki maçlar gibi... Peki sonuç: Oyunu soğutamayışımız, 2-0 ve 3-1’in hemen ardından yenen goller, Letonya'ya 3-3’ten sonra oyunu kazanmayı düşünse; bunu yapabilecek olması doğru değerlendirilirse, 7 puan kadar değerli bir ders olur.

YORUM YAZ