MENÜ

Büyük fırsat

Abone Ol Google News

Real’in oyununu tam oturtamadığı bir gerçek. Hücumda buldukları şansları değerlendirme konusunda da problem yaşıyorlar. Muslera’nın formunu da bunun üzerine eklediğinizde Galatasaray’ın önünde tüm takıma seviye atlatacak bir fırsat olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Falcao’nun yokluğu da bir dezavantaj değil. Tabii ki olsa kenarda bir güç olarak yer alabilirdi. Ama Andone’nin hem hareketli oyun tarzı, hem güveni hem de kendisini gösterme hedefi onu ideal oyuncu yapıyor. Galatasaray muhtemelen 2. bölgeyi kalabalık tutarak rakibin orta sahasından kaynaklanan savunma zayıflığından yararlanmak isteyecek.

Haberin Devamı

Derin savunma lazım

Belhanda, Babel, Feghouli, Andone dörtlüsü topun bulunduğu alanlara göre prese dönüşümlü ikili destek verip diğer iki oyuncuyla baskı arayacak. Tabii rakibin bu zaaflarına bakınca insan keşke Emre Mor yeterli performansa ulaşabilseydi diye düşünmeden edemiyor. İki kanadı hem 3’lü savunmanın kenarlarının hem de öndeki orta saha hattının iyi kapatması elzem. Modriç’in yokluğunda istedikleri hız ve beceriyle oyunun yönlendirmeleri imkansız. Ama yine de hızlı kanat hücumcularının çizgiye inmelerini engelleyecek kalabalık ve derin savunma lazım.

Haberin Devamı

Erken gol yemezlerse

Sarı-Kırmızılılar’ın özellikle erken gol yememeleri durumunda Real savunmasını çıkardıkça net şanslar bulacaklarını düşünüyorum. İlk yarıda Real skor bulmazsa fırsat büyür. Derin savunmanın orta sahada başlaması şart. Duran toplarda Ramos ve Varane’ın minimumda ceza sahasına gelmesi lazım. Oyunu maçın hiçbir anında ceza sahası çevresinde kabul etmemek lazım.

Panikletmek mümkün

Dinamik ve temaslı bir orta saha presi maçın anahtarı. Bu büyük fırsatı değerlendirip rakibi panikletmek çok mümkün. Rakibin Real olduğunu unutmadan, onlara Real Madrid olduklarını hissettirmemek şart. Bu olursa zafer mümkün.

YORUM YAZ