MENÜ

Bu taktikle şampiyon olmuşlardı

Abone Ol Google News

Fatih Terim 4 iç oyuncusuyla 4-4-2 oynayarak 2011-12 şampiyonluğunu kazanmıştı. Bu kez daha net santrfor, Mohamed ve Falcao ile bunu yapmanın kapanan rakiplere karşı önemli bir silah olacağını düşünmüş olmalı. Akbaba, Kılınç, Falcao ve Mohamed’le rakip ceza sahası önünde bir kare kurup, iki savunma bekini de hücuma dahil etti. Hatta Gedson’u da bu ekibe kattığını söyleyebiliriz. Cepheden iyi paslaşarak rakibi delmek bir plandı. Oyun sıkıştığındaysa 2 santrfordan da fazlasına orta yapmak da bir kısa yoldu. Genel olarak pozisyonları kısa yoldan buldular. Eğer sağlıklı bir Feghouli 11’de olsa muhtemelen asıl plan da daha iyi işlerdi.

Haberin Devamı

Net şut atamadılar

Kayserispor da genel olarak bu akışa uymakta sakınca görmedi. Hızlı çıkışların kaynağında çok ağırlardı, top ezdiler. Bir taraftan da zaman zaman 5-6’lı çıkarak Galatasaray’ın 1. bölgeden top çıkarma çabalarını pusuladılar. Taylan, Marcao ve Luyindama’ya hata yaptırdılar. Kayseri bu plandan çıkabilecek maksimum faydayı çıkardı. Ancak net bir şut çıkaramadılar.

Haberin Devamı

Riski değerlendirdiler

1-0’dan sonra Kayseri Lennon’ı ortaya çekip paslaşarak çıkmak istedi. Te rim de devrenin ortasında Kerem ve Onyekuru’yu oyuna alıp orta sahada daha kontrollü bir şekilde oynamaya başladı. Kayseri’nin aldığı riski değerlendirmek istediler. Bunun karşılığını da kolay aldılar.

YORUM YAZ