MENÜ

Bu kadarına şükretmek lazım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir Şampiyonlar Ligi Finali’ni bu kadar sakarlık ve sakatlıkla Real Madrid’e karşı 3-1’le bitirebilmek bile başarı. Karius’un 2 akıl almaz hatası ve Salah’ın sakatlık sebebiyle gözyaşları içinde sahadan erken ayrılışı sonrası bu kadarına şükretmek lazım. Liverpool’un Salah’ı sakatlığı sonrası performans kaybı yüzde 80. Maçın maçında rakibini baskı altına almayı başaran İngilizler. Mısırlı’nın oyundan çıkışı sonrası sadece onu değil, tüm hücum organizasyonunu kaybetti.

Böyle olunca Real savunma tedbirlerini gevşetti. İki savunma kanadı oyuna katılmaya başladı. Bu da yetmedi. Casemiro’nun merkezinde durduğu yapı en az 10 metre ileri gitti. Aslında Klopp bundan bir baskın oyun planı çıkartmalıydı fakat Liverpool orta sahası bu tip bir mücadale için sıradan kaldı. Halbuki City eşleşmesinde bunu çok iyi yapmışlardı.

Real için zor olmadı

Böyle olunca Şampiyonlar Ligi’ni, Ziraat Türkiye Kupası standardından gören Real Madrid için hayat çok da zor olmadı. Ronaldo’nun kariyerinin en iyi durumunda olmadığını biliyoruz. Ama genel yapı, Ramos ve kaleci farkı bile yetti. Real Madrid 20. yüzyılın kulübüydü. 21. yüzyılda bunun da ötesine geçtiler. Her şeyin onlar için bu kadar kolay olması biraz cansıkıcı. Ancak oluşturdukları kültürü taktir etmemek mümkün değil.

YORUM YAZ