MENÜ

Bu bütçeyle iyi kadro

Abone Ol Google News

Galatasaray artık tek bir oyun planına bağlı kalmayabilir. İki yüksek potansiyelli, orta sahayla uyumlu olması beklenir santrforu var. Lemina, Seri, Nzonzi ve Donk’a son anda eklenen Taylan da sadece bir yedek oyuncu olarak değerlendirilmemeli. Avrupa’daki gidişata göre ligin yarısında 11’de olursa şaşırmam.

Haberin Devamı

Tek eksik hızlı bir kanat

Hücum kanadındaki oyuncular yani Feghouli ve Babel’e Adem’i de ekleyebiliriz. Tabii sadece bu kadar değil. Emre Taşdemir ve Mariano, Terim’e 4-4-2 olanağı da veriyor. yani orta sahada 4 merkez oyuncuyla Andone / Babel ve Falcao’nun birlikte oyanayabileceği bir oyun da mümkün. Buradaki tek eksik Onyekuru, Rodrigues tarzı hızlı adam eksilten oyuncular.

8’li hücum gücü olabilir

Savunma kanatlarının 3-5-2 mantığıyla tüm kanalı kontrol edebilmesi durumunda bu oyunda kapalı savunmaları aşmak daha kolay olabilir. Bekler, 4 merkez orta saha ve çift santrforla geniş alana açılabilen 8’li bir hücum gücünden bahsediyorum. Özellikle geçiş oyununda ve 2. toplarda büyük avantaja sahip olunabilir. Tabii standart 4-2-3-1 ya da 4-3-2-1 ihtimalleri de iş yapar. Falcao’nun arkasında Babel / Adem / Andone / Feghouli / Belhanda’dan ikisiyle. Galatasaray bir anda, savunma dışında derin bir seçenek havuzuna sahip oldu. İyi bir yedek kalecisi de var. Hatta Okan’ın ayakları Muslera’dan iyi. yani geriye savunmanın form tutması kalıyor. Normal şartlarda orta saha gücü, stoperleri yükseltmeli. Ancak kanatların kendisini aşması lazım.

Haberin Devamı

Terim sahayla ilgilenmeli

Özet olarak Galatasaray bu bütçeyle kurulabilecek en iyi kadrolardan birini kurdu. Bundan sonrası yönetimin ödemeleri zamanında yapıp oyuncuların kafasını rahat ettirmesi ve Terim’in formuna bakar. Terim sahayla ilgilenmeli. Spesifik konularda hak aramak tabii ki gerekli. Ancak sürekli komplo aramak kulübe zarardan başka bir sonuç yaratmıyor. Bahsettiği Galatasaray’ın yalnızlaşması bir gerçek. Ligdeki durumları 2010 öncesi Aziz yıldırım’lı Fenerbahçe’ye benziyor. Ve bunun sebeplerini sadece dışarıda aramamak lazım.

YORUM YAZ