MENÜ

Bizim stil

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Her seferinde daha büyük sorunlarımız olmak zorunda. Çukura düşmeliyiz. İşte kaos derken, bir oyun stratejisinin yanı sıra biraz da bundan bahsediyorum.

Başka türlü yapamıyoruz. Her seferinde daha büyük sorunlarımız olmak zorunda. Çukura düşmeliyiz. Başkalarına kriz olan bizim doğal yaşam ortamımız. İşte kaos derken, bir oyun stratejisinin yanı sıra biraz da bundan bahsediyorum. Biz böyle rahat ediyoruz. Böyle yaşadığımızı hissediyoruz sanırım. Çekler çokça karşılaşmamıza rağmen bunu çözebilmiş değiller. İçinde bulunduğumuz sıkıcı durumdan yararlanmak için önde basarak, Gökhan’ın kanadına Pudil ve Krejci’yi yollayarak başladılar. Hemen maçın başında. Çıkmakta zorlandık. Ancak 10. dakikada ilk çıkışımızda Arda, Emre’yi mükemmel kaçırdı. Volkan markajcısını ön direğe götürdü. Burak da golü buldu. Çekler durmadı. Beklerimizle stoperlerin arasına attıkları toplarla çizgiye indiler. Ne mutlu ki, son pas şut tercihleri sorunluydu. Volkan günündeydi. Şansımız da bizimleydi.

Emre 90 dakika kalabilse!

İlk yarıda oyunu biz domine etmedik belki. Mükemmel de oynamadık. Ama uygulayabildiğimiz ve etkili olan bir baskın planımız vardı. Çekler’in de galibiyete ihtiyaçları olması gerçeğini iyi kullandık. İkinci yarıda çok daha iyiydik. En standartlı ve iyi oyuncumuz Ozan’la 2. golü bulmak ayrıca güzel oldu. Eğer Emre 90 dakikalık kondisyona sahip olsa lazım olan 4-0’ı da bulabilirdik. Ne yapalım artık bugüne... Ve sonrası da mümkün.

Büyülü uçurtma

Dortmund’lu taraftarlar muhtemelen dün Almanya’nın galibiyetinden daha çok kadrolarına yakın tarihte katılan Emre Mor adlı Uçurtma’nın performansına sevinmişlerdir. Altyapıda hocalar çocukları hep ‘basit oyna’ diyerek bir kalıba sokmak isterler. Ya onun için basit olanın bu olduğunu düşünen bir hocaya denk gelmiş ya da hiç laf dinlememiş. Ve her ne olduysa çok iyi olmuş. Sahada herkesten başka duruyor. Oyunu başka yaşıyor çünkü. Ezberlere saplanmamış. Sanatçı. Başka oynuyor. Hatta başka bir cins gibi. Normalde Dortmund’dan daha iyi bir okul bulamaz derim. Ancak konu onun gibi özel bir adam olduğu zaman hafiften bir kuşku sarıyor içimi. Acaba eğitim onu bir zanaatkâra dönüştürür mü? Zihnini hep açık tut Emre.

Kısır döngü

Arda’ya normalin ötesindeki tezahürat için ne demeliyiz? Onlar başka bunlar başka vatandaşlar mı? Hayır. İspanya maçında sinirden kendisini kaybetmiş topluluğun doğal hedefi en büyük yıldızdı Sinirden kendisini kaybedince de her zaman olduğu gibi kantarın topuzu kaçtı. Sonra sakinleşince pişman olundu. Ve tabii ki gönül alındı. Sonsuz bir teveccühle... Yuhlardan ‘Türkiye sizinle gurur duyuyor’a bu kadar hızlı geçişimiz bundan. Bizim döngü, kısır döngü.

YORUM YAZ