MENÜ

Bilic savruluyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Perşembe akşamı Beşiktaş’ın hücum oyuncuları ceza sahasına girmek konusunda çok çekingendiler. Psikolojik bir engel vardı sanki. Dün de bunun etkileri devam ediyordu. Töre ve Demba Ba’nın takımda olmayışı da bunda etkili oldu kuşkusuz. Burada herkesin aklına gelen soruyu deşmek lazım. Perşembe en belirgin sorun Gökhan’ın kaleye uzak kalmasıydı. Bursa maçını çeviren adam perşembe kaleye uzaktı, dün akşam ise sahada bile değildi.

Töre neden yok

Gökhan Töre gerçekten bu kadar dinlenmeye ihtiyacı olabilir mi? 23 yaşında bir oyuncu çok iyi oynadığı bir Bursa maçından sonra neden önce kaleye bu kadar uzak bırakılır ve dün de sahada olmaz. Bilic’in bu takımı getirdiği yerin önemini ve alınan yolun uzunluğunu biliyorum. Fakat durmak neden?

Gökhan’ın yedek olmasına karar verilmiş olsa dahi, maç öncesi Demba Ba’nın oynamayacağı belli olduğu anda Töre yeniden 11’e yazılmalıydı. Eskişehir’in uzun bir savunması ve sertleşebilen bir orta sahası var. Cenk’in çok iyi oynadığı ve hatta farkı engellediği maçta yediği golün ardından Es Es’in savunma öncelikli bir oyuna geçmesi de sürpriz değil. Fakat Bilic’in buna yine tepki vermeyişi çok ilginç.

Planı doğru yapamadı

Sonradan döndüğü 3’lüye yakın savunma eğer portföyde varsa Motta baştan dışarda kalmalıydı.

Ba yoksa Gökhan kesinlikle 11’de olmalıydı. Diego ve Yumlu’nun merkezinde olduğu bir savunmanın altıpasa yerleşmesini Pektemek sahadayken istemezsiniz. İstememelisiniz.

Bilic planı doğru yapamadı, kaderini ele alamadı. Olayları yönetemedi peşinden sürüklendi. Hep geriden geldi.

Çok kritik bir virajda savrulmaya başladı Beşiktaş. Önüzümdeki 15 günde çok şey değişebilir.

YORUM YAZ