MENÜ

Belirgin bir şekilde öne

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin içeride oynadığı Monaco maçını hatırlamadan, bu maçı değerlendirmek doğru olmaz. Rakibe yarım pozisyon verip bütün maç oyunu domine ettiğini hatırlamalı. Pereira’nın oyun seçimini, stratejisini beğenmemek başka bir şey... Fakat hakkını vermek lazım. Monaco, Grasshoppers’la karşılaştırılamayacak kadar iyi bir takım. ..Ve Fenerbahçe o maçı gayet iyi oynadı. Dolayısıyla ‘Dick Advocaat geldi her şey düzeldi’ yaklaşımını reddediyorum. Fenerbahçe, sadece Volkan Demirel’in sahada olmasıyla Monaco turunu geçerdi.

Temel bir görevi vardı

Bu itirazı baştan yapıp, Advocat’ın övgüye değer tercihine geçelim. Bu 4’lü ya da 3’lü savunma tercihiyle hiç alakalı değil. Konu oyun merkezini Pereira’ya oranla belirgin şekilde öne taşıma niyeti. Dolayısıyla Mehmet Topal ve De Souza’yı neredeyse 2 ön stoper olarak kullanan Pereira’dan farklı olarak orta sahada net defansif bir görevlendirme yapmadı. Topal dahil 3 oyuncu da hücuma katılma konusunda hiç tereddüt etmediler. Bu oyun anlayışında Salih’in temel bir görevi vardı.. Ve bunu oldukça iyi yaptı. Özellikle Aatif’la ilk yarıda kuruduğu birliktelik oyunun yaratım merkezini oluşturdu.

Fizik açıdan yetersiz

Salih 2 sene öncesine oranla çok güçlü. Fizik olarak sağlam oyunu onu yaratıcı olarak da iyi yapıyor. Yani çok çaba harcadığı için yaratma gücü kalmaması söz konusu değil. Aksine bu fizik gelişme, oyununu daha parlak yapıyor. Bu oyunda net olarak işlemeyen ise Emenike ve Fernandao ikilisi. Nijeryalı açık oynanacak oyun bilgisi ve yetenekten uzak olduğu gibi bu mevkiyi rededdiyor, istemiyor. Fernandao ise fizik açıdan çok yetersiz. Bu iki oyuncu Advocaat’ın en büyük sorunları olacak gibi. Stoch’un, bildik ve belirleyici şut performansı, Advocaat’ın zihninde neler yaratacak. Bu da önemli. Bu oyun bir göz boyamanın nihayet ötesine geçecek mi?

YORUM YAZ