MENÜ

Bekler oyuna girmeli

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, dün Osmanlıspor’a 9’u isabetli 14 şut attırdı. Bunların 11’i ilk yarıda geldi. Fenerbahçe’nin bu sene iyi oynadığı başarılı olduğu maçlar baz alındığında bu istatistiği gören bir futbolsever Fenerbahçe’nin maçı kazandığına inanmaz. Orta sahadan çıkarken Fenerbahçe’de en sık gördüğümüz şey, markaj altındaki, özellikle Lens’e sırtı rakip kaleye dönükken verilen paslar. Top yekün hareketsiz olan Fenerbahçe orta sahası ve hücum hattının doğurduğu durum bu. Fenerbahçe’nin ilk sorunu yaratıcı oyuncularının azlığı değil, hareketli oynayıp markadan çıkmayı bilmiyorlar. Bu hareketsizliğin içine Iniesta’yı da getirseniz pas atacak birilerini bulmakta zorlanacak.

Lens markaj altında kaldı

Osmanlıspor bunun bilincinde olarak özellikle Lens’i hep yakın markajda tuttu. Hem de kalelerinin çok uzağında. Bunu aşmak için Lens’i biraz içe kıvırmak ve Şener’in koridorunu açmayı ikinin yarıda akıl etse de Advocaat’ın bundan istediği randımanı alması çok kolay olmadı. Bu takımın yapması gereken bu. Senelerdir bunu yaparak şampiyonluk yarışında kalıyor. Eldeki Şener ve Hasan Ali henüz Caner ve Gökhan Gönül standardında bir oyun oynamamamış olsalar da geçen sene bu 2 oyuncunun oynadığı oyunu tekrarlayabilirler. Advocaat artık Galatasaray ve Beşiktaş maçlarındaki olduğu gibi rakibi kısırlığa iten oyunu yakalamıyor. O zaman elde iki kanat savunmacısını daha fazla oyuna katmaktan başka çare yok.

Topal’ın eliyle düzeltip...

Lens’e önlem alan Fenerbahçe’yi durduruyor. Bunu aşmanın yolu Lens’e destek çıkacak bir bek performansı. 2. yarıda Lens sola sonra da merkeze geçtikten sonra bunu yapmak daha kolay oldu. Bu istenilen oyun zenginliğini getirmese de Osmanlı’nın artık gelmekte zorlandığını söyleyebiliriz. Yani aslında Fenerbahçe maçı sadece eşitleyebildi. Son dakikada Topal’ın eliyle düzeltip attığı gol bu gerçeği değiştirmiyor.

YORUM YAZ