MENÜ

Başrol Sneijder'in

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Prandelli 4-3-3 ile ne güvenli ne de üretken olabiliyor. Bu akşam başrol Wesley Sneijder’de. Galatasaray’da oyuncular bu sıkıntıdan çıkmak istiyorlarsa bu durumu kabul etmeliler. Açık söylemek gerekirse form durumundan bağımsız olarak Galatasaray’a ligde en ters gelecek takımların başında geliyor Karabükspor. Oyun gücünden ziyade oyun yapısı açısından.

Bruma oynamalı

Burada yine belirleyici olan savunma kanatlarının önden kademelenmesi. Eğer bu savunma hattı özellikle kanatlarından yalnız bırakılırsa, Karabükspor geniş alanda onları zorlar. Kuşkusuz yazdıklarıma ‘korkaklık’ diyenler olacaktır. Ancak bu oyun Galatasaray açısından 1-0’a göre planlanması gereken bir futbol. Sneijder’in santrfor arkasında serbest oynadığı ve Burak’ın tek santrfor olduğu bir oyun. Buradaki kritik seçim 4’lü orta sahanın kenarlarından iki yönlü oyunu oynayabilecek oyuncuların seçimi. Olcan’ın cezasında burada mutlak olarak Bruma’nın görev alması gerekiyor. Dzemaili, Dortmund maçından çok daha rahat edecek olsa da burayı Bruma kadar iyi doldurması mümkün değil.

Savunma desteklenmeli

Prandelli 4-3-3’le ne güvenli ne de üretken olabiliyor. Dortmund maçının ilk yarısında güvenli olabildi. Şimdi de biraz daha etkili olma yolunu arayacak. Başrol Sneijder’de. Oyuncular bu sıkıntıdan çıkmak istiyorlarsa bu durumu kabul etmeliler. Egoları bırakıp kenetlenmeden bu maçtan çıkılmaz. Bu savunmayı desteklemeden olmaz.

YORUM YAZ