MENÜ

Başka bir plan lazım

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın sol kanadı sezona başlayan ve fark yaratan ekip değildi. Arda ve Saracchi’nin yokluğunda Linnes ve Babel kaliteden ziyade özellikleri açısından eksik kaldılar, takımı etkilediler.. Arda ‘Esas Çocuk’… Babel ise ekstralarda var, işin temelinde değil. Arda içeri kıvrıldığında Saracchi’nin koridoru kullanışı Galatasaray’ı farklı kılıyordu. Linnes o oyuncu değil.

Haberin Devamı

Bu kadarla da kalmıyor: Arda hem tek pas oyunuyla oyunun iki yönünde geneli işleten, Belhanda’yı bile farklılaştıran dokunuşların sahibiydi hem de takımı saha içinde çekip çeviren uyarılarılarını da görüyorduk. Yani saha içinde teknik adamdı biraz da. Babel ise takımla pek ilgilenmez, kendi işini yapmaya çalışır genelde. Galatasaray bu sebeple oyuna edilgen başladı.

Hagi’ye çare bulamadılar

Tabii Rangers’ın temposu da zorlayıcı oldu. Hagi’nin savunma arkasına soğukkanlılıkla attığı topların tehlikeli olması bekleniyordu kuşkusuz. Çünkü hızlı ve arkaya koşu atan 3 pas seçeneği vardı her seferinde. Ama Galatasaray’ın buna çare bulamayışı şaşırtıcıydı. Rakibin hemen hemen tek planı bu ve duran toplar. Durum buyken Arda ve Saracchi’nin yokluğunda acaba Taylan-Etobo tandemini kullanmak daha doğru bir çözüm olmaz mıydı diye düşünmeden edemiyorum. Rangers’ın maçın iki yarısına da bu kadar etkili girmesini önleyemeyince ve çok rahat bir pozisyonlarda Hagi tüm savunmayı düşüren o pasları ve nihayetinde asisti bulduğunda bunu düşünmeden edemiyor insan.

Haberin Devamı

Terim ve ekibi sezona gerçekten etkili bir planla başladı ve sonuç aldı. Ama Fenerbahçe maçından sonra dünü de yaşayınca acaba başka da bir plan yok mu endişesine kapılmamak mümkün değil. Dünkü sadece bir yenilgi değil aslında Türk futbolu için bir yıkım. Umarım bu dibe vuruş yeni bir başlangıcın startı olur.

YORUM YAZ