MENÜ

Başakşehir zirveyi hak ediyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başakşehir en iyi durumunda değil. Erken açılan sezon onları bu aylarda biraz geri düşürecekti. Art arda gelen beraberlikler ve dünkü oyun da bunun göstergesi. İstedikleri, alıştırdıkları tempoda değiller. Zaten Trabzonspor eleştirisini de bu çerçeveden yapmak lazım.

Emre tüm planları bozdu

Oyunu sadece rakibin orta sahasında yapacağı pas hatalarından baskın çıkarmak üzerine planlamıştı Ersun Yanal. Ancak görece düşük tempolu rakibi hataya zorlamadan bunu yapmak zor. Emre’ye çok rahat oyun kurdurdular. Hep markajdan kaçmayı başardı. Mehmet Ekici’yle oyunu yönlendirmek yerine ondan bir savunmacı orta saha çıkarmaya çalışmanın sonucu bu.
Belki Yanal, Emre’nin 90 dakika sahada kalamayacağını düşündü ve o çıkana kadar idare etmeye çalıştı. Ancak Emre 90 dakika oyunda kalınca planın biraz da olsa yürümesi şansa kaldı. İlk yarıda 4 kez net gol pozisyonuna girdiler. Emre, Mossoro, Visca üçlüsünü kontrol edemediler. Bunda Batdal’ın son derece kafa karıştırıcı oyununun da rolü büyük.

Trabzon edilgen kaldı

Orta sahaya gelip pasa istasyonu sayısını artırıyor ve rakip için kontrol edilmesi gereken oyuncu sayısını başa çıkılmaz hale getiriyor. Bu yapıda Visca ve Cengiz’in sürpriz çıkışları her seferinde sıkıntı yaratıyor.

Ekici’nin Emre karşısındaki durumu Onazi-Mossoro’nun ilişkisinde de vardı. Onazi, Mossoro’nun hep bir adım gerisinde sonuçsuz bir markaj çabasındaydı. İş yürümedi. Trabzon hep edilgen kaldı.

Değişiklikler Trabzon’a yaradı ancak...

Ve Başakşehir’in kendi alıştığı ritmimde olmamasına rağmen maça ruhunu onlar verdi. Tabii Mossoro sakatlanıp çıkana kadar. Emre’nin çıkmasıyla orta sahayı ele geçirmeyi amaçlayan Trabzonspor orta sahada geçişlerin vazgeçilmezi Mossoro’nun yerini Holmen’e bırakmasıyla biraz olsun istediği oyuna yaklaştı. Topu ve oyunu rakip alana taşıdı. Ekici’yle gole de yaklaştı. Son 15 dakikadaki oyundan 1 puan çıkarmaları da mümkündü. Ancak konu o değil. Konu Trabzonnpor’un maçların büyük çoğunluğunda rakibin oyununa uyum sağlamaya çalışması. Bu kabul edilemez. Başakşehir ise ne kadar övünse azdır. Tempoları istenen seviyede olmasa da her seferinde oyuna karakter veren onlar oluyor. Bu hak edilmiş bir zirve.

YORUM YAZ