MENÜ

Babel'in en iyi sezonu olabilir

Abone Ol Google News

Galatasaray çifte şampiyon. Öte yandan lig tarihinin en düşük puanlı şampiyonu ve 34 maça yayabildiği bir standart oyunu olmadı. Şampiyonlar Ligi performansı ise beklenmedik derecede kötüydü. Terim, Aralık ayından itibaren her seferinde güçlü değişim sinyalleri verdi. Kadro kalitesini bu kadar eleştirirken çifte şampiyonluk kazanmak kadar önemli bir başarı da zafere rağmen tamiratın ötesine geçme kararlılığında. Bunun için Ever Banega’yla başlamak doğru hamle. Ancak Fernando’yu yollamanın büyük risk olduğunu düşünüyorum. Galatasaray’ın burada standardı yükseltmesi gerekirken standardın düşme tehlikesi de var. Banega’ya Belhanda’yı yüksekte tutacak bir destek lazım.

Haberin Devamı

Adem rotasyonda iyi

Bir başka hamle de savunma merkezini yedeklemek doğrultusunda olmalı. Ozornwafor kiraya gidecekse orası yine 2 oyuncuya kalıyor. Derinlik ve kalite standardı lazım. Adem iyi bir rotasyon oyuncusu olmanın da ötesine geçebilir. Yusuf ise sınıf atlamalı. Hiç oyun standardı yok. Galatasaray’da seviye yüksek. Babel’in Terim’i iyi anlayacağına eminim. Kariyerinin en iyi sezonunu geçirirse şaşırmam. Emre Akbaba’nın sakatlığı olmasa onun da temel oyuncu olacağına emindim. Babel, Belhanda, Feghouli üçlüsünü Banega Fernando’yla desteklemek harika bir fikir olabilirdi.

Haberin Devamı

30 gol atan gidiyor!

Tabii santrfor konusunu da hallederek. Herhalde dünyada iki yıl üst üste 30 gol atmış 2 santrforunu yollayan başka bir kulüp yoktur. İşin ilginç tarafı buna itiraz etmenin de çok mümkün olmaması. Diagne’nin Feghouli ve Belhanda’nın yükselişinde net bir katkısı olduğunu düşünsem de çalışılması kolay bir oyuncu değil. Bu bilinen bir gerçek. Santrforu doğru seçmek sadece gol atmak değil, orta sahanın tamamının performansını artırmak anlamında da önem taşıyor. Banega’ya doğru bir eküri bulmak, savunma merkezinde kadro derinliği ve ideal merkez forveti bulmak. Başarıyı büyütmenin yolu bu.

YORUM YAZ