MENÜ

Ba ve Sosa uçmalı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başakşehir, Beşiktaş’ın normal şartlarda en çok zorlanabileceği rakiplerin başında geliyor. Kaybedilen Fenerbahçe maçının ardından bu karşılaşmanın geliyor olması bir şans. Konsantrasyonun bundan daha yüksek olacağı bir an yok. Dolayısıyla yüksek dikkat olacaktır. Ancak özellikle hücum oyuncularının performans düşüklüğünün nasıl tamir edileceği bir soru işareti. Sosa, Demba Ba, Töre ve Olcay farklı oranlarda da olsa ilk yarı performansından uzaklar. Beşiktaş’ta bir mevkideki düşüş, bütün takımı etkileyen bir domino etkisi yapıyor.

Aşırı yükleme, sorun yaratıyor

Buna antrenmanlardaki aşırı yüklenme de eklenince kader, ya adele yırtığı ya da formsuzluk oluyor. Bu tabloda hücum bölgesindeki form düşüklüğünün giderilmesi şart. Burayı hallederse ne Başakşehir, ne de başka bir maç Beşiktaş için sorun olur. Zaten sakatlık ve formsuzlukla sorun yaşayan orta alanın ayakta kalması, hücum 4’lüsünün, sezon başı formuna yaklaşmasıyla mümkün. Bunun dışında bir seçenek yok.

Cech, tarihe geçer

Petr Cech’in Beşiktaş’a gelişi, tarihinin en önemli transferi olabilir. Futbolculuğunun büyüklüğü bir yana, şartlardan dolayı. Beşiktaş’a imza atmış bir çok dünya yıldızı oldu. Fakat bu kadar piyasası yüksek bir kaleci eğer Vodafone Arena’ya gelirse bu, transferi daha büyütür. Şu açık: Eğer Courtois, Chelsea’nin tapulu malı olmasa ve geçen seneki akıl dışı performansı göstermese Cech hâlâ Chelsea’nin tartışılmaz kalecisiydi. Onu o yerden edebilecek dünyada iki kaleci var. Courtois ve Neuer.

Muhteşem bir başarı olur

Dolayısıyla Cech, ayrılma olasılığını ortaya koyduğundan bu yana adının anılmadığı kulüp kalmadı. Üstüne İngiltere’de yeni yayın ihalesiyle paranın bollaşması da gelince onu Ada’dan ayırmak maddi manevi çok zor olabilir. 32 yaşındaki bu dev ismi Türkiye’ye getirmek muhteşem bir başarı olur.

YORUM YAZ